ACTUALITATEMitropolia Moldovei şi Bucovinei, reacție la restricțiile impuse pelerinajelor: În esenţa ei,...

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, reacție la restricțiile impuse pelerinajelor: În esenţa ei, sărbătoarea Sfintei Parascheva nu este afectată. Sfânta Liturghie va avea loc pe 14 octombrie

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a reacționat, luni seară, după anunțul Comitetului de Urgență privind restricțiile impuse pelerinajelor, declarând că marea sărbătoare a Sfintei Parascheva de la Iași nu este în esența sa afectată de aceste decizii.

Prin vocea purtătorului de cuvânt, pr. Constantin Sturzu, Mitropolia a subliniat că Sfânta Liturghia va avea loc în 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocotitoarei Moldovei, chiar dacă la slujbă vor putea participa doar credincioșii din Iași, după cum au decis autoritățile, anunță Agerpres.

„Am luat act de decizia autorităţilor de a opri venirea la Iaşi a pelerinilor la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. În esenţa ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioşi care vor putea participa, în speţă cei din Iaşi”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pentru pelerini, a fost transmis îndemnul în timpul pe care l-ar fi dedicate călătoriei la Iași, Iaşi, să-l folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună.

„De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune şi le va aduce mângâiere. Cu siguranţă pentru aceşti pelerini va veni şi clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaşte”, a adăugat pr.Constantin Sturzu.

Reamintim că luni seara,  şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a anunţat, după cum a relatat R3Media, că participarea credincioşilor la sărbătorile religioase va fi permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.

Declarațiile făcute de Raed Arafat:

-Referitor la organizarea sărbătorilor religioase şi care este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localităţi.

-Acest lucru este extrem de necesar, pentru că riscul major nu este numai participarea la faţa locului, riscul major este pe durata transportului în autocare.

-Dacă se stă într-un autocar, într-o maşină sau mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată ca să se întoarcă toţi cei care au călătorit cu mijlocul de transport infectaţi acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat.

-Sărbătorile se fac, doar că participanţii vor fi doar cei care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate