sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATELudovic Orban cere eliminarea profesorului care a protestat împotriva măștilor în școli....

Ludovic Orban cere eliminarea profesorului care a protestat împotriva măștilor în școli. Nelu Pop anunță că nu dă înapoi

Profesorul Nelu Pop a fost sancționat cu 2.500 de lei pentru că a îndemnat la eliminarea obligativității măștilor în sălile de clasă, în protestul video pe care l-a făcut public pe 23 septembrie.

IPJ Bihor motivează amenda conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că acel profesor trebuie îndepărtat din învățământ.

„Trebuie sancționat fără discuții. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a spus Orban.

La rândul său, profesorul Pop a spus că își menține punctul de vedere și afirmă că i se încalcă dreptul de liberă exprimare.

„Vreau să vă anunț pe această cale că îmi susțin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea măștii în timpul orelor de curs. De ce ?

Păi atâta timp cât elevii stau și socializează împreună înainte și după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiți la poarta școlii să li se ia temperatura…. înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???
Nu am îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, nu am îndemnat pe nimeni să nu respecte legea.

Dar cum rămâne cu art.30 din Constituția României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere.
Dacă și libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituțiile statului, atunci ne întoarcem în comunism…
Am pretenția că trăiesc într-o țară Democrată, liberă, care își respectă cetățenii.
Dacă ni se ia și dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuși peste măsură????
Eu îmi doresc pentru copiii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copiii să respecte legea, dar să-și cunoască și să lupte pentru drepturile lor”, a scris el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. S-ar cuveni să fie sancţionaţi acei care obligă populaţia, inclusiv elevii/studenţii să poarte mască, adică să respire cu propriul bioxid de carbon. Acesta, după cum se ştie, constituie un mediu favorabil pentru orice fel de microbi/viruşi. Astfel în organism pătrund o mulţime de microbi care nu vor întârzia să provoace boli grave pe fondalul imunităţii scăzute din pricina întregului ansamblu de restricţii dăunătoare. Şi asta în pofida faptului că oxigenul omoară orice infecţie. Oare nu e o mare crimă să lipseşti copiii de oxigen? De altfel, şi celelalte categorii de populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE