duminică, decembrie 1, 2024
EDUCAȚIEAdriana Radu, activistă pro educație sexuală și pro homosexualitate, a fost numită...

Adriana Radu, activistă pro educație sexuală și pro homosexualitate, a fost numită în Consiliul Economic și Social la presiunile USR, după ce Nicolae Ciucă o respinsese

Adriana Radu, președintele Asociației „Sexul versus Barza”, a fost numită în calitate de membru al Consiliului Economic şi Social (CES), informează Agerpres.

Decizia vine după ce vicepremierul Dan Barna a spus că i-a cerut premierului Cîţu să revină asupra deciziei de respingere a numirii acesteia în CES, hotărâre luată la vremea respectivă de premierul interimar Nicolae Ciucă.

„Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente, printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social. Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societății civile în CES, conform opțiunii exprimate de majoritatea asociațiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste. În acest moment decizia este în Monitorul Oficial. Reprezentanta Asociației ‘Sexul şi Barza’ îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raționale se pot face mult mai multe lucruri bune. Alianța USR PLUS îşi are rădăcinile în societatea civilă şi nu va uita niciodată acest lucru”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Asociația „Sexul vs Barza” este autoarea unui proiect de materie „Educație sexuală”, pe care a încercat să-l impună Guvernului în perioada 2013-2014, în care copiii erau învățați, printre altele, cum să se masturbeze sau să vizioneze filme pornografice. Programul a fost lansat chiar la Palatul Parlamentului.

„Sexualitatea înseamnă multă, multă autocunoaştere. Ne descoperim pe noi înşine, corpurile noastre şi transformările prin care ele trec din punct de vedere fizic şi sexual, descoperim că avem anumite zone ale corpului unde ne place să ne atingem sau să fim atinşi, aşa-numitele zone sau puncte erogene, printre care se numără gâtul, buzele, sânii, abdomenul, penisul, testiculele, fundul, spatele, ceafa, loburile urechilor şi lista poate continua. Cu alte cuvinte, observi că unele atingeri sau gesturi te excită.”

Un alt pasaj vorbea despre faptul că nu există doar fete și băieți, ci persoane „transgender”.

e important să reţinem că unora le plac fetele, altora băieţii, altora ambele sau persoane transgender, unora le plac fetele cu părul scurt, altora, nu. Cu alte cuvinte, suntem diferiţi şi avem preferinţe diferite, o caracteristică super tare a oamenilor, zic eu.”

Pentru Asociația „Sexul vs Barza”, pe care Dan Barna o consideră adevărat reprezentant al societății civile, este „nedrept” ca un copil să nu se gândească la faptul că doi bărbați sau două femei pot întreține relații sexuale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

OK, la ce vă gândiţi când vă gândiţi la sex? Mă refer acum strict ca definiţii? La ce se referă sexul? Pariu că vi se duce gândul la o bilă de billiard bine lovită, fix la relaţii sexuale, la penis în vagin. Mai puţin la sexul dintre două fete şi doi bărbaţi, nu? Mda, aflaţi că asta e cam nedrept. Pe mine mă mai duce gândul la categoriile în care sunt împărţite speciile. …Cum ştii dacă ai sex „F” sau „M” ? Păi ţi s-a tot spus de când erai mic, şi ai tăi au ştiut-o de la medicul care s-a uitat între picioarele tale când te-ai născut, a văzut un penis sau o vulvă şi a spus: „E băiat!” sau „E fată!”. În plus, tehnologia le permite în ziua de azi doctorilor să spună astfel de lucruri încă de când eşti în uterul mamei şi mai ai ceva luni de stat la copt.”

De asemenea, pentru Asociația „Sexul vs Barza”, prima opțiune a unei fete însărcinate este avortul. Tot ONG-ul condus de Adriana Radu consideră că fetele nu trebuie să se consulte cu nimeni când iau o astfel de decizie.

„Dacă ai 16 ani, ai dreptul să mergi singură, fără consimţământul părinţilor, la medicul de familie, la ginecolog, la medicul de planificare de familie sau la farmacie pentru a cere informaţii şi servicii sau produse în legătură cu viaţa ta sexuală. Aceasta include orice orice tip de teste sau consultaţii, dar şi contraceptive, procedură de avort, sarcină, asistenţă maternă sau naştere. Poţi, aşadar, decide singură dacă vrei să păstrezi o sarcină sau nu.” Când rămâi însărcinată, ai trei opţiuni: te poţi decide să faci avort, poţi decide să dai copilul spre adopţie sau te poţi decide să-l păstrezi.”

Proiectul „Sexul vs. barza” a fost susţinut de asociaţii precum „Accept” (a homosexualilor din România), „Front” (feminism radical), European Center for Public Initiatives (grup de lobby pro-avort/pro-homosexualitate) – organizații cu o componentă programatică îndreptată contra familiei tradiționale, nucleare; de business-ul (rețeaua de clinici) de avorturi „Marie Stopes” și de Colegiul Bilingv „George Coşbuc” (unde există o „platforma LGBT” prin care se promovează făţiş homosexualitatea, găzduind inclusiv „parade gay”).

Tentativa de introducere a acestui program a stârnit revolta a peste 50 de ONG-uri pro familie, și memoriul semnat de acestea a fost asumat de către 30 de persoane publice.

Nici ceilalți membri ai CES din partea societății civile nu sunt departe de ideologia promovată de Adriana Radu. Astfel, printre aceștia îi găsim pe președintele ANOSR, Horia Onița sau pe Gelu Duminică din partea Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

Consiliul Economic şi Social este un organism consultativ al Parlamentului şi al Guvernului României. CES este consultat obligatoriu asupra proiectelor de acte normative iniţiate de Guvern sau a propunerilor legislative ale deputaților ori senatorilor. Rezultatul acestei consultări se concretizează în avize la proiectele de acte normative. De asemenea, elaborează, la solicitarea Guvernului, a Parlamentului sau din proprie iniţiativă, analize şi studii privind realităţile economice şi sociale și semnalează Guvernului sau Parlamentului apariţia unor fenomene economice şi sociale care impun elaborarea unor noi acte normative.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE