ACTUALITATEVIDEO Protest anti măști în școli al unui profesor din Oradea: Haideți...

VIDEO Protest anti măști în școli al unui profesor din Oradea: Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care n-au voie să părăsească țarcul, au doar 5 minute de pauză. Jos botnița la copii!

Nelu Sandu Pop, un profesor la Liceul Sportiv din Oradea, județul Bihor, a protestat împotriva obligativității purtării măștii în școli de către cadrele didactice și de elevi.

El și câțiva elevi de clasa a XI-a au filmat un protest, în care poartă măști ciudate pe față, iar profesorul explică ce se întâmplă.

Nelu Sandu Pop afirmă că dacă ar fi realizat un protest scris, nu ar fi fost luat în seamă și invită pe toată lumea să se ridice , „să nu devenim toți niște animăluțe care nu putem gândi și nu putem face nimic decât să stăm cu capul plecat și să facem doar ce ni se cere: cu botnița pe gură și nemișcați în băncile noastre”.

„Sunt profesor la liceul sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi, în condițiile în care Guvernul ne obligă să purtăm măști și ne determină să ne comportăm precum niște animăluțe în țarc.

Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care n-au voie să părăsească țarcul, au doar 5 minute de pauză. N-au voie să-și dea măștile jos, merg la toaletă pe rând. Dacă vor o gură de aer, pe rând, se duc la geam să respire.

Cum vi se pare clasa a XI-a?

Fiecare animăluț stă cuminte la el în țarc, asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea Ministerul, să stăm supuși. Se cere să nu facem absolut nimic, să stăm ca animăluțele în țarc.

Este o formă de protest. Dacă m-aș fi manifestat în scris, ar fi fost considerat pamflet. Sunt din ce în ce mai mulți oameni care încearcă să protesteze și vă îndemn pe toți să protestați pașnic. Și cum George Simion stă noapte de noapte și supus la tot felul de abuzuri din partea autorităților statului, tot așa vă îndemn și pe voi să luați măsuri, să schimbăm ceva, să nu devenim toți niște animăluțe care nu putem gândi și nu putem face nimic decât să stăm cu capul plecat și să facem doar ce ni se cere: cu botnița pe gură și nemișcați în băncile noastre. Hai să ne unim!”, a spus el în videoul însoțit de mesajul „Jos botnița la copii”.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor a declarat ca urmează să facă o anchetă disciplinară la Liceul cu program sportiv din Oradea și să depună o plângere penală pe numele profesorului.

Reamintim că weekendul trecut, la București și în alte orașe din țară, au avut loc proteste împotriva obligativității purtării măștii în școli.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...