duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATELa Uzina Mecanică București se vor produce blindatele „Piranha 5”, atât pentru...

La Uzina Mecanică București se vor produce blindatele „Piranha 5”, atât pentru Armata Română, cât și pentru export

General Dynamics European Land Systems a semnat marți un joint-venture cu Uzina Mecanică București (UMB), iar în unitatea din Capitală vor fi fabricate complet următoarea tranșă de blindate „Piranha 5” pentru Armata României, dar inclusiv și potențiale viitoare comenzi pentru export, informează HotNews.

Armata Română a semnat pe circa 900 de milioane de euro un contract cadru cu General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru 227 de mașini de luptă „Piranha 5”. Contractul a fost semnat și în parteneriat cu UMB, acolo unde, o parte din transportoarele primului lot, au primit asamblarea finală, dar le-au fost executate și operațiuni de sablare și vopsire.

Până acum, atât turela (Elbit), cât și elementele optice (ProOptica) erau realizate în România. Următorul lot de „Piranha 5” ar urma, în etape, să fie produs într-un grad și mai mare la uzina din București, inclusiv partea de carcasă și blindaj, iar ținta în viitor ar urma să fie și transportoare produse pentru piața de export, în special în țări precum Slovacia, Cehia sau Bulgaria.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primele 36 de transportoare au fost construite la Mowag (Elveția) și au fost livrate in 2020. ele deja sunt în prezent operaționale în cadrul Forțelor Terestre. Alte 32 de transportoare „Piranha 5”, cu o asamblare finală la UMB, au fost livrate în noiembrie 2021 și vor fi introduse în serviciul operațional de către Forțele Terestre. Un nou lot de 26 de transportoare „Piranha ”5 în configurații diferite (asamblate final la UMB) urmează să fie livrate până la sfârșitul lui 2022. Alte 133 de transportoare „Piranha 5” complet produse și asamblate în România vor fi livrate către armata română în următorii ani.

Pe lângă fabrica în sine, la UMB va fi operațională și o secție de mentenanță a vehiculelor militare astfel încât și alte „Piranha 5”, dar și alte elemente ale forțelor militare să poată fi întreținute la Uzina București. HotNews a realizat un reportaj de la fabrica din Elveția, pentru a vedea cum arată blindatele care sunt produse pentru România.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Bine era de făceau SAUR gândit în România. Oricum facem, făceam?, B33-Zimbrul.
    De Zimbru ziceau că are blindajul slab și că nu rezistă la mine. Nici un TAB din lume nu rezistă la mine! Soldații americani puneau saci cu nisp pe podeaua Bradley-urilor în Irak și Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate