duminică, iunie 16, 2024
EDUCAȚIEAlianța Părinților cere Parlamentului să nu elimine acordul parental pentru prezența copiilor...

Alianța Părinților cere Parlamentului să nu elimine acordul parental pentru prezența copiilor la orele de educație sexuală. În caz contrar, părinții își vor retrage copiii de la școlile de stat

Alianța Părinților (AP) din România se arată dezamăgită de votul senatorilor de pe 4 februarie, în urma căruia s-a luat decizia retrimiterii la Comisii a legii educației sanitare sau sexuale în școli.

Conform unui comunicat de presă remis redacției R3Media, Alianța Părinților spune că atât Președintele Iohannis – principalul oponent al legii și noua majoritate parlamentară ignoră faptul că „părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine”.

AP afirmă că președintele Iohannis și partidele din majoritatea de Guvernare au scopul nedeclarat de a „forţa introducerea în școală a educaţiei sexuale bazate pe ideologia de gen”.

Introducerea acestei ideologii în educație „a dus în ţările în care ea a fost implementată, la tragedia apariţiei unei generaţii de copii confuzi, dezorientaţi și rupţi de firescul lucrurilor. Implementarea acestei ideologii a determinat și schimbări majore la nivel social; printre altele, a dus la aplicarea de sancţiuni părinţilor care nu au acceptat să le fie îndoctrinaţi copiii, sancţiuni mergând de la amendă până la pierderea locului de muncă sau închisoare, pe lângă pierderea libertății de exprimare și a celei religioase”.

Mai mult, spune AP, „ideologia de gen a legitimat abuzuri medicale cu consecinţe ireversibile asupra a mii de copii. Transgenderismul a devenit o modă, deoarece copiilor li se induce abil nesiguranţa cu privire la „genul” propriu. Numai în anul 2018, într-o clinică de profil din Anglia (Gender Identity Development Service – Tavistock Centre), 2159 de copii au fost supuși unor operaţii de schimbare de sex și tratamente hormonale. Cel mai mic avea vârsta de 3 ani!”.

AP se declară în favoarea orelor de „educație pentru viață” și „educație sanitară”, unde „pot fi abordate cu tact temele importante și delicate ale aspectelor vieții intime de către profesioniști (profesori, medici, psihologi) , care pot da copiilor informaţii firești și potrivite vârstei”.

În concluzie, scrie AP, „Necesitatea acordului părinţilor pentru diferitele modele de educație oferite copiilor lor de către stat trebuie păstrată în textul legii. In caz contrar, părinţii sunt pregătiţi să își retragă copiii din sistemul de învăţământ de stat”.

Reamintim că legea educației sexuale în școli a fost votată de majoritatea parlamentară în sesiunea trecută a legislativului, fiind contestată de Președintele Iohannis la CCR. Curtea i-a respins contestația, dar președintele a trimis spre reexaminare în această sesiune.

Legea prevede existența orelor de educație sanitară, la care copiii pot participa cu acordul părinților. În forma inițială, ora se numea „educație sexuală” și părinții nu erau consultați.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE