ACTUALITATEÎPS Teodosie contestă în instanță decizia care nu permite credincioșilor să participe...

ÎPS Teodosie contestă în instanță decizia care nu permite credincioșilor să participe la pelerinajul de Sf. Andrei. Tribunalul a anunțat primul termen pe…4 decembrie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, împreună cu mai multe personalități, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, informează Q Magazine. 

Mai precis, este vorba despre pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei, de pe data de 30 noiembrie.

„Este inadmisibil să discutăm despre permisiunea tuturor cetățenilor români, chiar şi străini de a se deplasa și participa la concerte, evenimente culturale, cinematografe, spectacole etc în județul Constanța, să se deplaseze prin orice mijloace din alte județe, localități sau alte țări pentru a participa la aceste evenimente nediscriminatoriu, dar pentru a participa la pelerinaje de genul celui de la Peştera Sfântului Andrei, întemeietorul creștinismului în România, sărbătoare națională instituită prin OUG 147/27.0.2020, acest lucru este interzis”, a precizat avocatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Tribunalul Constanța a acordat termen în acest dosar pentru data de 4 decembrie, iar avocatul Arhiepiscopiei a cerut ca judecata cauzei să se petreacă mai devreme, având în vedere că pelerinajul de Sfântul Andrei este programat pe data de 30 noiembrie.

„Am solicitat un alt termen, având în vedere faptul că discutăm despre un interes major național, de urgență, iar potrivit Codului de Procedura Civilă termenele se pot acorda chiar şi de pe o zi pe alta, în pricinile urgente. Orice termen acordat peste data de 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, duce la lipsa de obiect a acțiunii, iar instanţa se va face vinovată de acest aspect. Prin acordarea unui termen la data de 4 decembrie, se urmărește atât de instanță, cât şi de părțile chemate în judecată a rămânerii cauzei fără obiect, ceea ce înseamnă împiedicarea justițiabilului la actul de justiție”, a explicat avocatul Diana Iovanovici-Şoşoacă.

Arhiepiscopul Tomisului afirmase săptămâna trecută că va contesta în instanță restricțiile impuse credincioșilor care doresc să meargă, în 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...