duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEActorul Marius Manole, contestatar declarat al lui Dan Puric, susține că scandalul...

Actorul Marius Manole, contestatar declarat al lui Dan Puric, susține că scandalul cu “antirusismul” e folosit pentru a-l înlătura pe actualul director al TNB

Actorul Marius Manole, angajat la Teatrul Național București(TNB), susține că tot scandalul de la această instituție culturală are la bază interesele imediate, de înlăturare a actualului manager, Mircea Rusu.

Mai exact, într-o postare pe Facebook, preluată și de site-ul flux24.ro, Marius Manole denunță „regia” de la TNB și în opinia lui, critica față de discursul „antirusist” este doar amplificată, din cauza presiunilor politice pentru a fi demis managerul Mircea Rusu.

„Faptul că Dan Puric (cu al cărui discurs nu sunt de acord) a fost lăsat să vorbească de ziua teatrului, da, poate fi o greșeală. Din câte știu Mircea Rusu i-a cerut că niciun moment să nu vorbescă despre altceva decât despre teatru.

Faptul că ministrul nu a luat decizia să-l demită pe Mircea Rusu mi se pare foarte corect. Punem cazul în care eu care vreau să-i fac un rău directorului întru în teatru și pun foile alea pe scaun. E posibil? E. Ce nu înțeleg e de ce directorul care era de față nu a fost curios să vadă ce citește o sala de 500 de locuri. Asta mi se pare o întrebare de pusRepet”, s-a exprimat cunoscutul actor Marius Manole, potrivit sursei menționate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La Teatrul Național se desfățoară o anchetă internă, după ce duminică, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, au fost distribuite spectatorilor un ziarul „Certitudinea”, cu mesaje naționaliste. Totul s-a întâmplat chiar înainte de spectacolul susținut de Dan Puric. Marius Manole, un contestatar declarat al colegului său de breaslă, se întreabă cum managerul Mircea Rusu nu a fost curios să vadă ce ziar citesc oamenii din sală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Totuși, mi se pare absurd felul în care se concertează înlăturarea acestui director care nu a apucat să facă vreun fel de greșeală în ceea ce privește activitatea artistică”, a precizat Marius Manole, potrivit sursei precizate.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că a fost depusă și o plângere la Poliție, pentru a identifica pe cel care a distrbuit acest ziar naționalist. Totodată, USR a retras moțiunea de cenzură împotriva ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, deoarece nu a întrunit numărul de semnături necesare. Reprezentanții acestei formațiuni politice vor demiterea lui Romașcanu, deoarece nu l-a înlăturat pe Mircea Rusu de la conducerea TNB.

Ministrul Culturii nu s-a abținut, însă, și a răspuns ironic atacurilor USR: „Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi, arată drumul acestui partid fără trecut, dar şi fără viitor”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, potrivit Adevărul.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. De ce e problema ca un ziar mai vechi este reeditat si distribuit oamenilor? Cu ce deranjeaza el?
    Se simt deranjati actualii epigoni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE