ȘTIRIDeputatul Iulian Bulai (USR) cere demiterea directorului TNB, pe motiv că ar...

Deputatul Iulian Bulai (USR) cere demiterea directorului TNB, pe motiv că ar fi implicat „propagandă pro-rusă”. Motivul? La spectacolul lui Dan Puric, spectatorii au primit câte un exemplar din revista Certitudinea

Deputatul USR, Iulian Bulai, cere demiterea directorului Teatrului Național București (TNB), pe motiv că ar fi implicat în „propaganda pro-rusă”, informează un comunicat de presă.

Motivul? La spectacolul lui Dan Puric din 27 martie, spectatorii au primit câte-un exemplar gratuit din revista „Certitudinea” pe care Bulai o califică drept „naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”.

„Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda. Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea». Care să «acompanieze» monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului. La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă. Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic. Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă”, declară deputatul USR Iulian Bulai.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deputatul USR susține că i-a mai solicitat ministrului Culturii clarificări în urmă cu câteva zile, după ce conducerea interimară a TNB i-ar fi interzis actorului Mihai Călin gesturi de solidaritate cu Ucraina și a refuzat derularea unei campanii umanitare mai ample. Bulia se plânge că TNB a fost de acord cu găzduirea spectacolului lui Dan Puric, despre care spune că ar fi „cunoscut drept un susținător al Rusiei lui Vladimir Putin și al ideii că România ar trebui să se apropie de Rusia, nu de Occident”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Domnule ministru, lumea chiar așteaptă o poziție aici. E contraproductiv ca același guvern să susțină simultan eliminarea propagandei lui Putin în media (acțiune corectă), dar să plătească propaganda pro-Putin prin propriile instituții”, i-a transmis, acum câteva zile, deputatul Iulian Bulai ministrului Culturii.

În realitate, însă, directorul TNB a refuzat doar arborarea steagului Ucrainei pe instituție și nimic altceva. În ceea ce-l privește pe Dan Puric, acuzațiile că ar fi „cunoscut” pentru „Rusiei lui Vladimir Putin și al ideii că România ar trebui să se apropie de Rusia, nu de Occident”, sunt pure speculații.

Nici acuzațiile aduse revistei „Certitudinea” nu par foarte solide. Chiar în capturile din paginile revistei (dreapta jos) se pot citi articole împotriva Uniunii Europene, dar nu împotriva vreunei etnii sau popor. În caseta redacțională apar nume precum Nagy Attila (scriitor secui) sau Zeno Fodor.

În replică, Ministrul Culturii a scris pe facebook că „Mâine se va face anchetă internă și plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Pentru cine mai avea dubii că USR sunt bolșevici in suflet, ne aduc aminte in fiecare zi.

    Ieri dădeau afară oamenii pentru că nu se vaccinau. Azi dau afară pentru că au opinii nuanțate și nu iși afișează steaguri străine pe facebook. Mâine o să dea oameni afară dacă se opun taxelor.

    Acești bolșevici trebuie votați afară din Parlament și marginalizați să nu poată să isi pună in aplicare gândirea totalitară

  2. Tara arde si sobolanii usristi vad doar propaganda pro-rusa peste tot.
    Cum ramane cu promisiunea mincinoasa “fara penali in functii publice” cu care s-au tot laudat la inceputul guvernarii? Nu au facut nimic in aceasta directie cand erau la guvernare.

  3. Domnul deputat Bulă & bulai să-și șteargă cașul de la gură și apoi să vorbească despre artă…iar ce-i care au fost jigniți să-l de-a in judecată pe mucos…dupa 10/20 dosare o să gândească de două ori înainte de a se exprima public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate