sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Cătălin Drulă este noul președinte al USR. Acesta promite o...

VIDEO | Cătălin Drulă este noul președinte al USR. Acesta promite o „epocă de maturitate și stabilitate” în partid

Duminică s-au încheiat alegerile interne din USR, iar noul președinte al partidului este Cătălin Drulă. Acesta a câștigat competiția cu 71,3% dintre voturile experimate. În urma lui s-au clasat Cătălin Teniță (14,8%), Octavian Berceanu (11,2%), George Ungureanu 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss 97 de voturi (0,53%) și Miroslav Taşcu Stavre 138 de voturi (0,76%).

În total au fost peste 18.000 de voturi exprimate, din cei aproximativ 25.000 de membri pe care-i are partidul.

Drulă spune că mandatul său este de acela de a face opoziție actualei puteri și pentru a da premierul în 2024.

Noul președinte spune că a venit o nouă epocă în partid, „cea de maturitate și stabilitate”, scrie Agerpres.

„Este momentul unei noi epoci în USR, cea de maturitate şi de stabilitate. Suntem aici să construim şi pentru 2024 şi pentru 2028, suntem aici ca să rămânem o forţă în politica românească. Suntem o singură echipă de astăzi: echipa USR. S-a terminat cu echipa lui cutare şi a lui cutărică. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultat, este binevenit. Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi politică imatură. Cine rămâne acolo, se plasează singur în afara partidului nostru.(…) Vom continua să lucrăm cu seriozitate şi nu vom mai vorbi pe mai multe voci. De aceea am spus că suntem o singură echipă, cea a USR”, a spus Drulă.

„USR trebuie să dea preşedintele României pentru a putea face schimbări în România”. Drulă a spus că USR va anunţa candidatul partidului când va fi decis printr-un proces democratic intern.

El a menţionat că USR a fost dat afară de la guvernare de „coaliţia securisto-socialistă care a pus stăpânire pe România”.

„Suntem aici ca să le spunem românilor că există speranţă. Oamenii sunt, pe bună dreptate, speriaţi şi îngrijoraţi. După doi-trei ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă, a lui Iohannis, care a dus PSD la guvernare, cu o criză economică şi cu socialism cu epoleţi la guvernare. Preţurile cresc, ratele la credite cresc, economia dă semne îngrijorătoare de frânare. (…) Guvernarea banditească a PNL-PSD cheltuie banii oamenilor cu nesimţire şi îndatorează ţara zi de zi. 1.000 de euro pe secundă, oameni buni! Putem avea şi bună guvernare şi politicieni care să fie în slujba poporului cu adevărat. Am demonstrat asta, deja. Există speranţă şi se poate. (…) Cu muncă, cu tenacitate, perseverenţă, lucrurile se schimbă în bine în ţara asta. Daţi-ne voturile! Nu le mai daţi bandiţilor ăstora care au dus ţara acolo unde este, care nici nu ştiu, nici nu pot şi nici nu vor şi se gândesc doar la ei. (…) Am 41 de ani, iubesc ţara asta şi ştiu că se poate mult mai mult decât atât. Sunt aici ca să vă spun că se poate şi că de astăzi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate. Haideţi alături de USR!”, a adăugat Drulă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE