ACTUALITATEPolonia | Probleme pentru coaliția conservatoare de la guvernare: S-ar putea destrăma

Polonia | Probleme pentru coaliția conservatoare de la guvernare: S-ar putea destrăma

Premierul Poloniei a cerut marți demiterea lui Jaroslaw Gowin, liderul unuia dintre partidele de coaliție din guvern, Acord, lăsând viitorul guvernării nesigur, transmite agenția Reuters, citată de Mediafax.

Coaliția Dreapta Unită a fost afectată de tensiuni în ultimul an, din cauza mai multor critici venite dinspre Acord asupra reformelor fiscale cuprinse în programul de guvernare.

„Prim-ministrul Mateusz Morawiecki (foto) i-a cerut astăzi președintelui Andrzej Duda să îl demită pe Jaroslaw Gowin din funcțiile de viceprim-ministru şi ministrul dezvoltării, muncii şi tehnologiei”, a declarat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului şi unul dintre liderii partidului Lege și Justiție, într-o conferință de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Muller a spus că Dreapta Unită ar putea încă să formeze o majoritate în parlament chiar și după demiterea lui Gowin, deoarece unii dintre parlamentarii partidului ar sprijini în continuare reformele Guvernului.

„Sunt convins că vor exista oameni în Dreapta Unită şi în restul Parlamentului polonez care vor sprijini reformele benefice pe care le-am propus”, a spus el.

Coaliția Dreapta Unită din Polonia este formată din partidele Lege şi Justiție al premierului Mateusz Morawiecki, partidul Polonia Unită şi Acord. Partidul lui Jaroslaw Gowin are zece deputați în camera inferioară a Parlamentului și ieșirea sa din guvern ar putea provoca pierderea majorității guvernamentale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Părăsim guvernul cu capul sus, demisia mea este sfârșitul Dreptei Unite și prăbușirea coaliției”, a declarat Jaroslaw Gowin.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...