luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEComisia Europeană dorește extinderea pașaportului verde (de vaccinare) pentru încă un AN....

Comisia Europeană dorește extinderea pașaportului verde (de vaccinare) pentru încă un AN. Iată unde puteți trimite opinia dvs față de propunerea Comisiei

Comisia Europeană a propus prelungirea pașaportului de vaccinare (verde) valabil pentru călătoria inter-țări pentru încă un an, în ciuda faptului că numărul țărilor care renunță la toate restricțiile este în creștere. Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Elveția și Suedia sunt țările care au anunțat revenirea la normal, până acum.

Într-o notă publicată pe site-ul său, Comisia notează că „Azi, Comisia Europeană propune prelungirea certificatului UE Covid cu încă un an, până pe 30 iunie 2023”.

Ca motivație, Comisia spune că virusul este în continuare „prevalent în Europa și în acest moment, nu este posibil să se determine impactul unei posibile creșteri a numărului de infecții în a doua jumătate a lui 2022 sau a apariției unor noi variante”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În continuare, Comisia afirmă că propunerea sa „are scop asigurarea faptului că Parlamentul European și Consiliul pot completa procedura legislativă în timp util până la expirarea Regulamentului actual”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Comisia Europeană susține că extinderea actualului regulament „va asigura călătorii că pot folosi certificatul lor UE COVID când se deplasează în interiorul Uniunii, menținând anumite măsuri de sănătate publică”.

Pe lângă prelungirea folosirii acestui document digital, Comisia Europeană are și alte „propuneri”. CE recomandă continuarea vaccinării cu mai multe doze, deși până acum, această procedură nu a oprit transmisia, așa cum recunoștea și Ministrul Sănătății din România și cum o arată și cifrele din țările unde rata de vaccinare este foarte mare.

Mai mult, CE propune ca pașaportul Covid să conțină și numărul de doze cu care cetățeanul s-a vaccinat până acum.

Una dintre cele mai periculoase „recomandări” este aceea ca statele naționale să poate folosi datele din certificatele COVID și pentru alte scopuri decât cele prevăzute de Regulamentul UE (pagina 5).

Și mai controversată este intenția de a trece la o „person based aproach”, în care documentul să fie eliberat de autorități în funcție de starea individuală de sănătate a deținătorilor.

Practic, spun criticii, această propunere ar deschide calea adăugării unui număr tot mai mare de condiții ca o persoană să fie declarată „aptă” pentru a primi un astfel de document din partea statului.

Cetățenii români sunt încurajați să-și facă conturi pe siteul Comisiei Europene și să lase opiniile lor despre această propunere.

După crearea unui cont de utilizator, comentariile cetățenilor europeni se pot publica aici, prin apăsarea butonului „Trimiteți observații”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate