marți, mai 6, 2025
EDUCAȚIEOmul sistemului: Fanatici pro-război și vaccinare obligatorie, promotori LGBT, anti-creștini și foști...

Omul sistemului: Fanatici pro-război și vaccinare obligatorie, promotori LGBT, anti-creștini și foști consilieri ai lui Klaus Iohannis formează echipa lui Nicușor Dan

Nicușor Dan este candidatul care se va lupta cu George Simion pentru președinția României, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Deși prezintă ca un „candidat independent”, Nicușor Dan nu este nici pe departe așa. Dacă proverbul „Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” este adevărat, atunci Nicușor Dan nu este decât un alt Klaus Iohannis.

Cel mai bun indiciu în acest sens îl constituie echipa sa de consilieri, cei care i-au realizat programul politic.

Valentin Naumescu, Corneliu Bjola, Iulian Fota, Raluca Moldovan, Dorin Popescu, Tana Foarfă, Adrian Codîrlașu, Sorin Costreie, Vlad Alexandrescu și Simina Tulbure sunt membrii echipei lui Nicușor Dan.

Naumescu vrea război total

Valentin Naumescu este un cunoscut diplomat al MAE, profesor universitar la Babeș-Bolyai și expert independent și evaluator al Comisiei Europene în domeniul relații internaționale din 2015.

De la începutul războiului din Ucraina, acesta a fost un promotor al conflictului, ba chiar susținând că lumea întreagă ar trebui să intre într-un război mondial „împotriva dictaturilor”.

În articolul „Război mondial sau păci nedrepte”, Naumescu susține că un război mondial, care admite că ar dura 4-5 ani și va fi nuclear, este preferabil unei „păci nedrepte”.

„Să nu ne facem iluzii, războaiele nu sunt ușoare, nu se termină repede și mulți vor muri iar lumea nouă va trebui reconstruită, după 4-5 ani, pe ruinele celei vechi, de către supraviețuitori. Dar uneori ajungi la concluzia că trebuie să porți acel război, indiferent cât de lung și de greu ar fi, pentru a da o șansă generațiilor viitoare. Istoria este limpede în acest sens. Războiul nu este niciodată o alegere fericită, dar… ”, a scris consilierul lui Nicușor Dan.

Acesta susține războiul „împotriva dictaturilor” deși admite că va fi un conflict total. Naumescu însuși nu va participa la acest război, fiind prea bătrân pentru a fi recrutat și posesor al unui pașaport diplomatic.

„Să nu ne închipuim cumva că un mare război poate fi purtat doar cu „armatele de profesioniști” iar noi, ceilalți, ne vom continua normal viețile. Este evident că va fi nevoie de mobilizare generală. Granițele se vor închide pentru cei care trebuie să lupte, să nu cumva să fugă „patrioții” ideologiei naționaliste din țară tocmai când trebuie să o apere cu arma în mână. Ca regulă generală, bărbații între 18-60 de ani vor îmbrăca haina militară și vor pleca la război. Nici civilii nu ar fi complet scutiți de riscuri, așa cum nu au fost feriți în Ucraina, Israel sau Gaza. Multe familii și orașe din Europa și Asia ar fi distruse. Economia, investițiile civile și resursele de bunăstare ale celor rămași acasă s-ar prăbuși, efortul financiar și logistic fiind direcționat spre „economia de război” ”, a scris omul lui Nicușor Dan.

Iulian Fota consideră ortodoxia și pe Eminescu o problemă

Un alt consilier pe politică externă al lui Nicușor Dan este Iulian Fota. Profesor la Academia SRI, Fota este un vechi consilier al lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis și un critic al ortodoxiei.

„Deci, ortodoxia generează și ea anumite valori politice. Din păcate, în momentul ăsta, influența ei nu e foarte benefica, ținând cont de modul in care ne raportam la toate provocările astea de care vă vorbesc. Iarăși, astea sunt aspecte istorice pe care le analizam dintr-o perspectivă pur științifica, cu spirit critic”, spunea Fota, recent, într-un interviu.

Fota a fost un critic al Referendumului pentru Familie și al lui Eminescu. Fota spunea că demersul cetățenesc pro familie a fost „antieuropean” și că Eminescu scria la comanda boierilor vremii.

„Absolut(este un semnal antioccidental). Poate e și îngrijorarea legitimă pentru declinul demografic al României. Dacă ne uităm în istoria României de la 1859 încoace, se vede o anumită recurență în astfel de manifestări antioccidentale. După fiecare moment important, bazat pe colaborarea strânsă cu Occidentul, vedem o recrudescență a naționalismului, a autohtonismului. Eminescu era un antipașoptist pentru că era acea luptă de putere între noua elită politică – burghezia, bancherii, comercianții – și vechea elită, cea care era bazată pe proprietatea pământului, moșierii, și aceștia îl finanțau pe Eminescu să desființeze toate ideile venite dinspre Europa prin pașoptism”, spunea Fota într-un interviu acordat Revistei 22.

Sorin Costreie, omul lui Iohannis de la Educație

Dacă în privința politicii externe ne-am lămurit, un alt capitol important este Educația. Aici, sfătuitorul lui Nicușor Dan este Sorin Costreie.

Costreie este un liberal care a servit miniștii educației din 2020 încoace. Toți liberali, toți numiți pentru a implementa falimentarul proiect „România Educată” al lui Klaus Iohannis.

De la Monica Anisie la Sorin Cîmpeanu, toți promotori ai „deșcolarizării României”, Sorin Costreie i-a servit cu abnegație.

Acum, i-a făcut programul lui Nicușor Dan.

O privire Tulbure asupra familiei și a cash-ului

În ceea ce privește familia, Nicușor Dan a ales-o pe Simina Tulbure. Fostă deputată USR și apoi REPER, Tulbure s-a remarcat prin luări de poziție radicale în privința susținerii mișcării LGBT și a avortului.

În timpul mandatului său, doamna Tulbure a avut o poziție constantă împotriva familiei și a protejării acesteia.

Ea a „respins categoric” propunerea unui Referendum pentru Familie și pentru banii numerar.

Tulbure a susținut, pe față, căsătoria între persoane de același sex.

„Pentru că, nu-i aşa, am rămas fără probleme în ţară, AUR şi liderii conservatori şi homofobi din jurul lor reîncălzesc tema referendumului eşuat din 2018 şi încearcă să facă din familie şi iubire teme de campanie în 2024.

Adevărata strategie a AUR şi a Coaliţiei Familie şi Libertate este să se folosească de tema plăţii în numerar pentru a-şi atinge adevăratul scop: restrângerea drepturilor minorităţilor sexuale din România, după ce referendumul din 2018 a fost boicotat cu succes, Coaliţia pentru Familie reuşind să aducă doar 21,9% dintre alegători la urne.

De data aceasta, coaliţia conservatoare şi reacţionară ne propune, nu una, ci două modificări inutile, absurde şi discriminatorii. Pe lângă introducerea sintagmei „căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, Mihail Neamţu, conspiraţionistul Gheorghe Piperea, Marian Munteanu, Dan Puric şi alţii, vor să se asigure că nimeni nu le ia dreptul la plata cash”, afirma consiliera lui Nicușor Dan în 2024.

Pe lângă LGBT, consiliera lui Nicușor Dan susține vehement și așa-zis „drept la avort”, ca „drept fundamental”.

Ea susținea decontarea avorturilor din bani publici, potrivit unei proiect de lege depus la Parlament.

Simina Tulbure a susținut și introducerea „diversității” în școli, după cum arăta o altă declarației a consilierei lui Nicușor Dan.

Pe lângă toate acestea, doamna Tulbure este un susținător activ al ideologiei de gen și al politicilor „verzi”.

Vlad Alexandrescu, un ministru anti-cultură românească

Vlad Alexandrescu, un alt fost membru al USR, s-a remarcat printr-un mandat nereușit la Ministerul Culturii.

În această calitate, el s-a remarcat prin înscenarea unui scandal la Opera Română, prin care a urmărit să debarce pe dirijorul Tiberiu Soare, pe un motiv inventat de „xenofobie”.

Ulterior, după ce s-a dovedit că totul a fost fals, Alexandrescu și-a prezentat demisia din funcție.

După ce a plecat din funcție, Alexandrescu a criticat un proiect de lege care urmărea să crească numărul filmelor care promovează cultura română.

„E sinistru! Această ordonanță răspunde cerințelor unor regizori care nu au nicio șansă de competitivitate de a-și da bani fără niciun fel de concurs. Pe scurt, acest fond tematic va fi creat ca să-i finanțeze filmele lui Comeagă (un regizor ce vrea să facă filmul documentar „Românii – Istoria unui neam”). Se dorește crearea unui fel de Sergiu Nicolaescu 2”, susține fostul ministru al Culturii, pentru o publicație.

Evident, ca și toți ceilalți consilieri ai lui Nicușor Dan și Vlad Alexandrescu este un susținător activ al LGBT.

În cazul lui Alexandrescu, inclusiv prin școală.

„Azi trebuie să ne amintim de valorile europene, trebuie să ne amintim de lupta împotriva discriminării și segregării. Trebuie să ne îndepărtăm de cei care diseminează ura împotriva celor care sunt diferiți. Educația poate să ne ajute în acest sens”, a scris Vlad Alexandrescu în 2020.

Corneliu Bjola, anti-credință și pro-vaccinare

Bjola este un profesor de Științe Politice în cadrul Universității Oxford, promovat în ultimii cinci ani pe fondul pandemiei.

Acesta a susținut masiv campania de vaccinare din România, ba chiar a acuzat autoritățile că nu au făcut suficient ca să vaccineze mai mult, populația.

Într-un interviu din 2021, Bjola critica, inclusiv relaxarea restricțiilor pentru nevaccinați.

„Asta e de altfel și diferența de calibru dintre un președinte matur și responsabil ca Emmanuel Macron, care a luat taurul de coarne în vară și a accelerat campania de vaccinare, conștient că îl vă putea costa politic, și un personaj mediocru și delăsător ca Iohannis, care își tratează jobul ca o vacanță prelungită”, spunea Bjola.

Mai recent, acesta spunea că „secularitatea” (!) statului român este sub asaltul credincioșilor, care s-ar fi „radicalizat”.

Motivul? Pentru că votează suveranist.

„Deci asistăm clar la o metodă de radicalizare religioasă, care va avea consecințe politice. România a mai trecut prin treaba asta. De asta vorbeam de neolegionari. Nu este întâmplător că acest cancer reînvie când avem această recrudescență radical religioasă. Nu este întâmplător, asta s-a întâmplat în trecut pentru că în momentul respectiv, când se depășește un anumit prag, politica devine o mișcare religioasă foarte, foarte puternică.

Georgescu a introdus acest element în discuție, probabil că alții vor încerca să-l recultive în alte metode. Dar secularitatea statului trebuie apărată. Dacă lucrul acesta este ignorat, cred că ceea ce vedem în momentul de față s-ar putea să fie redus față de ce vom vedea în viitor”, afirma profesorul.

Consilierul lui Nicușor Dan afirma că aceia care sunt credincioși „nu mai judecă, nu-și mai acordă votul în baza unor platforme, a unor idei concrete care să slujească comunitatea. Dar votează în baza unei polarizări care este făcută din ce în ce mai mult pe criterii religioase. Și noi știm istorie”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE