ACTUALITATEPatru adolescenți cercetați pentru vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe....

Patru adolescenți cercetați pentru vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe. Reacțiile Primăriei și Prefecturii

Patru adolescenți, bănuiți că ar fi participat la vandalizarea grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, sunt cercetați de Poliție pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, informează Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, potrivit Agerpres.

„În urma unor activități investigative, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul de Investigații Criminale au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, bănuiți de faptul că, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021, s-ar fi deplasat la grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar doi dintre aceștia ar fi vopsit și inscripționat părți ale grupului statuar, dislocând, totodată, mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului, timp în care ceilalți doi ar fi asigurat locul faptei, pentru a nu fi surprinși. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.”, au precizat reprezentanții IJP Covasna, într-un comunicat de presă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tot vineri, cu ocazia împlinirii a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în centrul orașului Sfântul Gheorghe s-a remarcat o atmosferă antitetică, întrucât aproape 200 de români, majoritatea veniți din alte județe ale țării, au sărbătorit evenimentul, în timp ce peste 200 de maghiari, cu câteva ore înainte, au comemorat împlinirea unui tratat ce este considerat „nedrept” de către aceștia, fiind așadar o zi de doliu național pentru unguri.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a postat pe Facebook un comunicat prin care condamnă profanarea complexului statuar Mihai Viteazul și acțiunile provocatoare totodată de acest fel.

„Este evident că vorbim despre o provocare și este foarte important să aflăm cine este autorul. Condamnăm ferm astfel de gesturi.”, a declarat primarul Antal Árpád, potrivit comunicatului emis de instituția Primăriei.

Instituția Prefectului din Județul Covasna a publicat și ea un comunicat oficial bilingv prin care condamnă vandalizarea grupului statuar, menționând că „este un act reprobabil care nu-și are locul în Sfântu Gheorghe și nici în județul Covasna”.

„Chiar înainte de 4 iunie, am cerut tuturor părților să se abțină de la acțiuni care ar putea tulbura pacea socială. Sunt dezamăgit de faptul că există provocatori care nu sunt interesați de coexistența pașnică, ci lucrează pentru a învrăjbii oamenii.

Noi, cei care trăim aici, trebuie să ne respectăm reciproc și să nu lăsăm loc pentru divergențe. Nu avem nevoie de tensiuni sociale, cu toții ne dorim locuri de muncă sigure și un viitor mai bun.

Nu știm încă cine a comis-o, dacă a fost un act nesăbuit, o provocare sau o diversiune. Solicit poliției să-și facă datoria și să îi aducă cît mai repede făptașii în fața justiției!”, a declarat prefectul județului, Ráduly István.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...