marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEIncredibil: USR se opune acordării cetățeniei pentru românii din Balcani pe motiv...

Incredibil: USR se opune acordării cetățeniei pentru românii din Balcani pe motiv că „avem un parteneriat strategic cu UE”. Membrii PNL și PSD au amânat luarea unei decizii

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a amânat discuția privind proiectul de lege inițiat de AUR, pentru completarea Legii nr. 21/1991 a cetăţeniei române, prin care se dorește acordarea cetățeniei române tuturor etnicilor români din comunitățile istorice din Balcani: Serbia, Macedonia de Nord, Albania etc., cunoscuți sub numele de vlahi și de aromâni.

Conform deputatului Ringo Dămureanu (AUR), unul dintre inițiatorii legii, singurii membri ai Comisiei care au susținut proiectul au fost Boris Volosatîi (AUR) și deputatul Daniel Gheorghe Rusu (neafiliat). În rest, membrii PNL-PSD-USR s-au opus.

USR a invocat un motiv halucinant, respectiv „un ”parteneriat strategic” cu UE, în care suntem ”membri serioși” care nu pot proceda precum Ungaria cu etnicii săi din jurul granițelor, acordându-le cetățenie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deputatul Rădeanu (USR) a cerut amânarea discuțiilor și solicitarea către Ministerul Afacerilor Externe a unui punct de vedere pe această temă.

Majoritatea membrilor Comisiei, în afara celor care au susținut proiectul, și-a însușit această soluție. Comisia este condusă de către deputatul PNL, Gigel Știrbu care mai are alături alți 4 deputați PNL: Valentin-Ilie Făgărăşian, Mircea Roşca, George Şişcu și Andrei Daniel Gheorghe, 3 de la PSD: Bogdan Gheorghe Trif, Natalia Intotero, Marian-Iulian Rasaliu, 2 de la USR: Ştefan-Iulian Lőrincz, Bogdan Rodeanu, 1 de la AUR: profesorul Boris Volosatîi și 2 neafiliați: Daniel-Gheorghe Rusu și Simina Tulbure.

Reamintim că românii din țări precum Serbia sau Grecia nu beneficiază de drepturi elementare, țările respective depunând eforturi pentru a-i asimila. Bulgaria nici măcar nu recunoaște vreo minoritate românească, iar unor români din Ucraina li se refuză cetățenia pe motive absurde.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Cred ca useristi ăștia nu ar mai trebui sa fie băgați în seama după toate mizeriile pe care le-au făcut și le fac în formă continuată împotriva României. De altfel, multa lume spune ca usr ar însemna de fapt uniunea pentru sabotarea
    României.

  2. pigmeii lu soros de la usr. ăștia dacă au bunicii în Serbia nu lear da cetățenia? ce mizerie în latrina aia politică a lor

  3. De ce e incredibil? De ce? Ăștia au fost cei care au susțint cele mai demente inițiative din pandemie, care susțin, necondiționat, agenda altor țări, în special a celor care nu sunt deloc prietene țării noastre. De parcă noi am avea țări prietene, fie vorba între noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE