ACTUALITATEA început Luna pentru viață 2021 - „Uniți pentru viață”

A început Luna pentru viață 2021 – „Uniți pentru viață”

Asociațiile România pentru viață și Studenți pentru viață din București au publicat calendarul activităților din Luna pentru viață 2021. Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Uniți pentru viață”. Majoritatea activităților au loc online, pentru a respecta regulile sanitare din pandemie, informează știripentruviață.ro.

„Tema din acest an reprezintă o chemare adresată românilor din țară și din diaspora. Fiecare poate face ceva, iar cea mai înaltă chemare pe care o avem este să sprijinim viața, să ajutăm femeile în criză de sarcină să se elibereze de frici și probleme, astfel încât să se poată bucura în mod deplin de venirea pe lume a copiilor lor. Fundamentul acestei implicări este chipul lui Dumnezeu din oameni: viața fiecărui copil, a fiecărei femei și a fiecărui bărbat contează, trebuie protejată și sprijinită de la concepție până la moartea naturală. Implicarea pro-viață pornește de la mărturiile femeilor în criză de sarcină și are trei componente: conștientizarea, dragostea și sprijinul.”, scrie, într-un comunicat, Marșul pentru viață.

Program:

1. Start Leapșa pentru viață online. Întrebare: „Ce înseamnă pentru tine «Uniți pentru viață»?” Utilizatorii rețelelor de socializare sunt invitați să posteze clipuri video cu răspunsul lor la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine «Uniți pentru viață»?”, folosind hashtag-urile #MPV2021 și #UnițiPentruViață.

2. Campania caritabilă „Sprijin pentru viață” – Colectăm scutece și lapte praf pentru femeile în criză de sarcină și mamele sprijinite de cele două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Perioada de desfășurare a campaniei: 1-31 martie 2021. Program: Luni-Vineri, orele 9-17. Locuri de desfășurare: Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” (Str. Virgiliu nr. 81, Sector 1, București) și Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” (Bd. Basarabia nr. 28 A, et. 3, Sector 2, București). Telefon: 0800.070.013.

3. Webinar pentru tineri: „Cum ajut o soră, o prietenă, o colegă în criză de sarcină?”, susținut de Alexandra Nadane. Marți, 2 martie, ora 19.00.

4. Webinar cu Lavinia Stan, coach: „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”
Miercuri, 3 martie, ora 20.00.

5. Training online: „Lucrez cu publicul. Cum pot sprijini femeile în criză de sarcină?”, susținut de Alexandra Nadane. Joi, 4 martie, ora 19.00.

6. Atelier online de bannere pro-viață pentru adolescenți susținut de Dimitria Băhnean. Vineri, 5 martie, ora 19.00.

7. Training online: „Alege binele tău” pentru adolescenți cu vârste între 14 și 18 ani, susținut de Ioana Picoș. Sâmbătă, 6 martie, orele 17.00-20.00.

8. Training online: „Învață să protejezi viața” pentru adulți care vor să se implice în activități pro-viață, susținut de Alexandra Nadane. Sâmbătă, 6 martie, orele 17.00-20.00.

9. Conferință online: „Sunt medic rezident. Ce pot face pentru viață?”, susținută de Dr. ginecolog Ionel Cioată. Duminică, 7 martie, ora 18.00. Completează formularul de înscriere.

10. Campanie online „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”
Luni, 8 martie. Susținătorii campaniei sunt invitați să-și posteze la fotografia de profil pancarta cu anul în care s-au născut și mesajul „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut”. Pancartele pot fi descărcate de la acest link.

11. Lansarea online a programului „Mentorat pentru mame tinere”, organizat de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Invitat: Claudia Șandru – Manager de proiect. Luni, 8 martie, ora 11.00. Transmisiune Live pe paginile de Facebook Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.
În cadrul acestui program de mentorat, 10 mame mentor vor sprijini 10 mame tinere, aflate la început de drum. Programul de mentorat va avea o durată de 3 luni, iar pe parcursul acestei perioade mamele din program vor avea atât întâlniri personale cu mamele mentor, cât și întâlniri de grup. În cadrul întâlnirilor de grup, mamele vor vorbi despre experiențele lor de viață și vor participa la ateliere de dezvoltare a abilităților de viață.

12. Atelier online „Spune-mi o poveste pentru suflet” Luni, 8 martie, ora 18:00.

13. Lansarea broșurii de mărturii despre criza de sarcină. Marți, 9 martie, ora 18.00, online. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

14. Proiecție de film online: „Alegerea lui Alison” Marți, 9 martie, ora 19.00.
Filmul „Alegerea lui Alison” redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, într-un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, chiar în sala de așteptare a unei clinici de avorturi, până ce alege să respingă avortul și să nască copilul.

15. Congresul Tinerilor Pro-viață
Miercuri, 10 martie, orele 17.00-19.30, online.
Invitat special: Calum Miller – medic pro-viață, absolvent al Facultății de Științe Medicale, Medicină și Chirurgie din cadrul Universității Oxford, Marea Britanie și autor al mai multor studii de bioetică. A susținut peste 40 de conferințe și prezentări la nivel internațional, a vorbit pe teme pro-viață la BBC și la Casa Albă.

16. Webinar cu Lavinia Stan, coach: „Probleme după nașterea copilului. Când și unde cer ajutor?” Miercuri, 10 martie, ora 20.00. Transmisiune Live pe paginile de Facebook România pentru viață și Trinitas TV.

17. PFC Online. Persoană. Familie. Comunitate „Cum construim un așezământ pentru mame aflate în dificultate?”. Invitat: Pr. Claudiu Banu.
Joi, 11 martie, ora 19.00. Transmisiune Live pe pagina de Facebook România pentru viață.

18. Training „Cum sprijin în mod profesionist femeile în criză de sarcină?”, organizat în format fizic, cu respectarea măsurilor sanitare.
Vineri, 12 martie, în intervalul orar 10.00-16.00. Loc de desfășurare: Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.

19. Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” – Satul Micșuneștii Mari, comuna Nuci, jud. Ilfov.
Sâmbătă, 13 martie, orele 10.00-16.00.
Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame este organizată lunar de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și are ca scop sprijinirea femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici din comunitățile rurale și din localități în care nu există centre de sprijin. Ajutorul oferit are trei componente: donații materiale, educație despre sarcină și un mod de viață sănătos și consiliere psihologică pentru femei însărcinate și mame (grupuri de suport și consiliere individuală).

20. Lansare de carte online „Iertarea”, de Veronica Iani.
Sâmbătă, 13 martie, ora 18.00.

21. Seară de teatru pro-viață online – Joc de rol
Duminică, 14 martie, ora 18.00.

22. Atelier online „Spune-mi o poveste pentru suflet”
Marți, 16 martie, ora 18:00.

23. Tombolă pro-viață
Miercuri, 17 martie, ora 19.00. Pe pagina de Facebook a Asociației Studenți pentru viață va fi publicată o postare cu întrebarea „De ce ești pro-viață?”. În urma unei trageri la sorți, persoana câștigătoare va primi un premiu surpriză.

24. Webinar cu Lavinia Stan, coach: „Cum comunicăm eficient în familie?”
Miercuri, 17 martie, ora 20.00. Transmisiune Live pe paginile de Facebook România pentru viață și Trinitas TV.

25. Webinar: „Probleme în sarcină. Cum le gestionez?” – Dr. Ionel Cioată, medic ginecolog, răspunde la întrebările părinților care așteaptă nașterea unui copil
Vineri, 19 martie, ora 18.00. Completează formularul de înscriere.

26. Dezbatere online: „Nevoi speciale, soluții speciale: familia unui copil atipic” – Invitați: Georgeta Bucur, Președintele Asociației „Down Plus” București și părinți ai unor copii speciali.
Sâmbătă, 20 martie, ora 18.00. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

27. Atelier online „Spune-mi o poveste pentru suflet” cu cartea „Ioana. O poveste despre Sindromul Down” Duminică, 21 martie, ora 18.00.

28. Atelier online „Desenează-ți propria pancartă pro-viață”, susținut de Dimitria Băhnean, Duminică, 21 martie, ora 19.00. Completează formularul de înscriere.

29. Conferința Națională online „Criza de sarcină în pandemie. Provocări și soluții”, organizată în colaborare cu Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei. Marți, 23 martie, orele 10.00-16.00.

30. Atelier online „Spune-mi o poveste pentru suflet”
Marți, 23 martie, ora 18.00.

31. Training de debate online: „Învață să aperi viața”, susținut de Dr. Alexandru Voropanov. Marți, 23 martie, ora 19.00.

32. Webinar: „Cum depășesc dependența emoțională?”, susținut de Psih. Andreea Olteanu. Miercuri, 24 martie, ora 17.00. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

33. Webinar cu Lavinia Stan, coach: „Cum comunicăm eficient în familie?”
Miercuri, 24 martie, ora 20.00. Transmisiune Live pe paginile de Facebook România pentru viață și Trinitas TV.

34. Conferința Națională online dedicată organizațiilor pro-viață: „Cum construim viitorul mișcării pro-viață?”
Joi, 25 martie, orele 17.00-20.00.

35. Crosul pentru viață
Sâmbătă, 27 martie, orele 09.00-12.00.

36. Lansare de carte online „Împreună la Marș”, de Emily Hawkins și Emily Prest.
Sâmbătă, 27 martie, ora 11.00.

37. Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” și concertul „Live for life”
Sâmbătă, 27 martie, ora 12.00. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

38. Lansare de carte online despre diabet „Dani – eroul de zahăr”, de Dr. Cristina Stoian și Veronica Iani. Duminică, 28 martie, ora 18.00.

39. Webinar: „Metode de sprijin pentru femeile victime ale traficului de persoane”, susținut de Asociația eLiberare. Luni, 29 martie, ora 12.00.

40. Webinar pentru părinți: „Dependența de droguri în adolescență. Cum sprijin copiii să evite riscurile?”, susținut de Marta Butnaru, inspector de specialitate în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.
Marți, 30 martie, ora 18.00.

41. Proiecție de film online: „Unplanned”
Marți, 30 martie, ora 19.00.
„Unplanned” este o dramatizare după bestseller-ul autobiografic omonim al cunoscutei activiste americane pro-viață, Abby Johnson. În film este prezentată uimitoarea transformare a vieții lui Abby, urmărind drumul plin de provocări parcurs de aceasta de la director în cadrul unei clinici din Texas a Planned Parenthood, principala rețea de avorturi din SUA, la unul din liderii mișcării pentru viață și susținătoare a femeilor în criză de sarcină.

42. Gala susținătorilor vieții
Miercuri, 31 martie, ora 17.00, online. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

43. Webinar cu Lavinia Stan, coach: „Lipsa de afecțiune. Efecte și soluții”
Miercuri, 31 martie, ora 20.00. Transmisiune Live pe paginile de Facebook România pentru viață și Trinitas TV.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate