joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPreşedintele PMP Iaşi: România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de...

Preşedintele PMP Iaşi: România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL

Petru Movilă, Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Iaşi, a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, prin intermediul căruia spune că din cauza împrumuturilor făcute de PSD și PNL, România plătește acum foarte mulți bani, iar din dobânzile împrumuturilor puteau fi mărite salariile profesorilor.

„România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL: doar din dobânzile acestor împrumuturi istorice se puteau majora salariile profesorilor!

Risipa banului public este adevăratul motiv pentru care partidele de la guvernare afirmă că nu există soluţii pentru majorarea salariilor profesorilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cum să vii tu beneficiar al unei pensii speciale, exponent al unui guvern care o dată la şase luni mai înfiinţează o agenţie sau o autoritate pentru sinecurişti, şi să spui că nu există bani pentru majorarea salariilor profesorilor? O majorare cu 60%, aşa cum solicită profesorii, ar presupune 14,37 miliarde de lei pe an. Aplicându-se de acum, până la sfârşitul anului trebuie plătite 7,2 miliarde de lei.

Spre comparaţie, doar dobânzile la împrumuturile exorbitante făcute de PSD şi PNL în primele trei luni ale anului sunt de 9,1 miliarde lei.”, a scris Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Acesta susține că Guvernul tratează cu dispreţ profesorii care fac grevă, dar reprezentanții au fost cei care au blocat PNRR, au pierdut 5 miliarde de euro fonduri și au îndatorat România.

„Guvernul să mai taie din robinetul de bani aruncaţi pe fereastră şi să cheltuie cu cap banii românilor. Au pierdut 5 miliarde Euro fonduri europene din exerciţiul financiar trecut, au îndatorat România cu sute de miliarde Euro, au blocat PNRR din cauza pensiilor speciale, iar acum le bat obrazul profesorilor ca fac grevă şi-i tratează cu dispreţ inclusiv la negocieri.

Ciolacu uită că în 2020, în Parlament, PSD, a votat cu ambele mâini, majorarea pensiilor cu 40% şi majorarea salariilor profesorilor la nivelul grilei de salarizare din anul 2022. Când au ajuns la putere au uitat instant ce au votat.”, a mai scris Petru Movilă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Mincinos ordinar!

    băsiștii voștri au făcut și ei datorii, cei din PMP și cei ascunși azi PNL

    degeaba mai jucați teatrul de partid conservator. Cand securistul de Băsescu l-a lăudat pe Biden mi-am luat pentru totdeauna votul de la lichelele care fac pe conservatorii dar au slujit plandemia, vaxxinismul și votează in Parlamentul European tot ce au zis germanii, căci Băsescu a fost slugoiul lui Merkel.

    la fel cu lichelele de intelectuali băsiști, baconschi, paleologu, voinescu sau papahagi – toti au fost cai troineni puși să controleze electoratul conservator.

    mai nou PMP vrea să facă alianță cu USR, so I rest my case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate