luni, aprilie 15, 2024
ȘTIRIVIDEO | Proteste împotriva vaccinării obligatorii și a restricțiilor în Grecia și...

VIDEO | Proteste împotriva vaccinării obligatorii și a restricțiilor în Grecia și Franța. În Hexagon, oamenii au luat cu asalt o primărie și au cerut demisia președintelui Macron

Aproximativ 5.000 de persoane au protestat miercuri în mai multe orașe din Grecia față de măsura vaccinării obligatorii a îngrijitorilor şi a personalului din căminele de bătrâni, informează Agerpres.

Manifestația a avut loc în ajunul votului din parlament asupra unui decret care ar face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 pentru cele două categorii profesionale, notează sursa menționată. Manifestanţii au afişat pancarte pe care era scris ‘Nu vaccinării obligatorii‘ şi ‘Libertate‘, dar şi mari cruci ortodoxe inscripţionate şi drapele elene.

La unul dintre proteste, cel care a avut loc ]n centrul capitalei Greciei, Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 120 de persoane care purtauu cagule și care aruncau cu proiectile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La Salonic, al doilea oraş al ţării, numărul contestatarilor a fost de circa 2.000.

Anunțul care a declanșat protestele

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat obligaţia ca îngrijitorii şi personalul din căminele de bătrâni să se vaccineze, sub ameninţarea că în caz contrar ar putea fi suspendaţi din muncă.

Peste 4,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze în Grecia, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori. Însă răspândirea variantei Delta în ţară stârneşte îngrijorare. În numai două săptămâni, numărul de cazuri a trecut de la 800 la 3.000 pe zi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Noi măsuri restrictive

În urma creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, faimoasa insulă elenă Mykonos a fost nevoită să oprească muzica şi să îşi trimită turiştii în camerele de hotel pe timpul nopţii.

În urma unui focar „îngrijorător” de COVID-19, Ministerul grec al Protecţiei Civile a interzis difuzarea non-stop a muzicii pe insulă, inclusiv în magazine, cafenele şi în barurile de pe plajă. De asemenea, circulaţia este restricţionată pe timp de noapte, în intervalul orar 01:00-06:00. Sunt exceptaţi de la regulă cei care merg ori se întorc de la locul de muncă, ori persoanele care au urgenţe medicale. Restricţiile impuse în Mykonos vor fi în vigoare până pe 26 iulie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Grecia a stabilit un set de măsuri anti-COVID pentru restaurante şi spaţii destinate divertismentului. Noile reguli sunt deja valabile începând de vineri, 16 iulie, şi vor fi în vigoare până pe 31 august. Autorităţile avertizează cu sancţiuni şi amenzi usturătoare aplicate în cazul abaterii de la reguli.

Continuă protestele și-n Franța

Sute de protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au pătruns scurt timp, miercuri după-amiază, în primăria orăşelului Chambéry, situat în sud-estul Franţei, cerând demisia preşedintelui Emmanuel Macron, informează postul tv France 3.

Potrivit Prefecturii regiunii Savoie, aproximativ 200 de manifestanţi au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei din Chambéry, un orăşel situat în apropiere de Grenoble.

Manifestanţii au scandat „Nu certificatului sanitar!” şi „Macron, demisia!”. Unii protestatari au dat jos portrete ale preşedintelui Emmanuel Macron.

După aproximativ 15 minute, manifestanţii au părăsit sediul Primăriei şi s-au îndreptat spre sediul Prefecturii şi spre spital.

Primăria din Chambéry a denunţat un „act intolerabil”, argumentând că autorităţile locale „nu au prerogative în materie de politici sanitare, care sunt stabilite de conducerea statului”, conform cotidianului Le Figaro.

În Franţa au avut loc în ultima săptămână o serie de proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19. Deciziile controversate au generat dispute politice şi juridice.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat miercuri că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE