sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEVești bune pentru iubitorii litoralului românesc! CFR va investi 30,63 milioane lei...

Vești bune pentru iubitorii litoralului românesc! CFR va investi 30,63 milioane lei în modernizarea gărilor Costinești și Neptun

Compania Națională de Căi Ferate CFR a anunțat că va investi 30,63 milioane lei, fără TVA, în modernizarea clădirilor de călători din haltele Costineşti Tabără şi Neptun, finanţarea urmând să se facă de la bugetul de stat şi din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, se arată într-un comunicat al instituției.

Contractele de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Costineşti Tabără şi Neptun au fost semnate cu Asocierea Construct ING ISPCF- Arcada Company – Spiact Craiova – Pro Ami’s Consulting SRL și au o durată de implementare de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare, mai precizează compania CFR.

Valoarea contractului pentru modernizarea haltei de călători Costineşti Tabără este de 14,06 milioane lei, fără TVA, iar pentru halta Neptun de 16,57 milioane lei, fără TVA.

Conform comunicatului CFR, modernizarea clădirilor din cele două halte de călători include următoarele lucrări:

→ clădiri noi de călători;

→ peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități;

→ sistematizarea accesului la peroane;

→ amenajarea trecerilor la nivel;

→ garduri de protecție în zona liniilor;

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație;

→ sistem de supraveghere video.

De asemenea reprezentanţii CFR mai precizează că, în cadrul programului pentru modernizarea staţiilor de pe raza SRCF Constanţa, cu finanţare prin Programul Transporturi, este inclusă şi clădirea staţiei Ciulniţa, o investiţie cu o valoare estimată de 28,8 milioane lei, fără TVA, procedură aflată în etapa de evaluare oferte.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE