ACTUALITATEOrdonanța Prună, care transforma SRI în organ de cercetare penală special, a...

Ordonanța Prună, care transforma SRI în organ de cercetare penală special, a fost declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a României a admis, astăzi, obiecția de neconstituționalitate formulată de AUR și de Avocatul Poporului împotriva „Ordonanței Prună” nr. 6/2016 și a legii ei de aprobare, informează un comunicat de presă al formațiunii trimis pe adresa redacției. Raluca Prună(foto stânga) a fost ministrul justiției pe vremea Guvernului condus de Dacian Cioloș(foto dreapta), fostul președinte USR.

„Decizia confirmă justețea demersului nostru și arată că Centrul Național de Interceptare a Comunicațiilor, înființat în secret în baza unei hotărâri a CSAT, nu are nicio bază legală”, afirmă AUR.

Se pare că decizia a fost luată cu opiniile separate ale judecătoarelor Livia Stanciu si Simina Tănăsescu, scrie Luju.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Tocmai pentru a acoperi ilegalitatea CNIC, OUG 6/2016 a introdus un text neconstituțional prin care a dat dreptul SRI sa intercepteze prin CNIC, asta după mai bine de opt ani in care Centrul a funcționat ilegal, motiv pentru care Guvernul Cioloș a încercat în mod neconstituțional să ăl introducă în legalitate. Cazând la CCR OUG 6/2016, trebuie sa constatam ca SRI nu are nicio baza legala care sa-i confere dreptul de a efectua interceptări prin Centrul Național de Interceptare a Comunicațiilor, a cărui existenta a anunțat-o pentru prima data in 2009 într-un raport anual de activitate. Cu alte cuvinte, CNIC este o structura secreta, în afara legii, fata de care se poate ridica problema nulității tuturor interceptărilor efectuate în România de organele de urmărire penala în colaborare cu SRI.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Surse avizate au declarat pentru Lumea Justiției ca CCR a constatat în cazul CNIC ca acesta nu are lege de înființare, nu este cunoscut modul de organizare și funcționare, atribuțiile pe care le are, organizarea ierarhica, modalitatea de subordonare, competentele, dispozițiile referitoare la personal și modalitatea de control”, scrie Lumea Justiției.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. dovada că USR e partidul securiștilor.

    s-au săturat să lucreze prin intermediari și și-au făcut direct partidul lor să le mărească bugetele și să le dea superputeri de monitorizare extinsă a populației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate