marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | O universitate din Marea Britanie și-a retras intenția de a...

VIDEO | O universitate din Marea Britanie și-a retras intenția de a găzdui 300 de migranți într-un mic oraș englez, după protestele în masă ale locuitorilor

O universitate britanică a fost forțată să-și retragă planurile de a oferi locurile de cazare ale studenților solicitanților de azil, după ce peste 1.400 de obiecții la cererea universității au fost depuse de către rezidenții locali, conform Remix News.

Universitatea din Derby a solicitat să închirieze clădirea High Peak Halls cu 274 de camere din orașul balnear Buxton unei terțe părți, iar apoi camerele să fie ocupate de imigranți veniți în Marea Britanie.

Cu toate acestea, demonstrațiile în masă ale locuitorilor au determinat retragerea cererii cu doar două ore înainte ca consiliul local să voteze această chestiune.

Aproximativ 1.400 de plângeri au fost depuse de cei care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la introducerea a aproape 300 de bărbați adulți solicitanți de azil în micul oraș englezesc. De cealaltă parte au fost depuse doar 14 solicitări de sprijin pentru aceștia.

Sute de oameni s-au adunat în fața Bisericii Metodiste Buxton, luni, înainte de votul consiliului local. Ei au demonstrat cu bannere pe care scria „Buxton spune „Nu”” și „Mai întâi adăpostește-ne pe cei fără adăpost”.

Orașul are o populație de aproximativ 20.000 de locuitori, conform recensământului din 2021.

O mamă, însoțită de fetița ei de 8 ani, a declarat unui reporter local că este împotriva planurilor din dorința de a-și proteja copiii.

„Preocuparea mea este că acești oameni care vin în această țară au opinii diferite despre cum să trateze femeile și copiii. Nu vreau ca al meu copil să fie nesigur sau să crească într-un cartier în care simte că acest lucru este acceptabil”, a spus ea.

„Ni s-au oferit localizatori pentru copii. Niciodată în viața mea nu am întâlnit așa ceva. De asemenea, ni s-au dat alarme de panică în cazul în care se întâmplă ceva.

Dacă vin legal ca familii, ar fi bine. Dar sunt aproape 300 de bărbați puternici care vin, nu avem forțe de poliție. Secția noastră de poliție se închide la 5 după amiaza. Nu avem poliție, nu avem forță de muncă.

Aceștia sunt 300 de bărbați cu viziuni foarte față de noi”, a adăugat mama locală.

„După o serie de provocări tehnice pe care le-am ridicat cu privire la validitatea cererii de autorizare pentru a transforma High Peak Halls într-un centru pentru migranți, Universitatea din Derby și-a retras cererea”, a declarat deputatul conservator local Robert Largan.

„Această retragere de ultim moment, cu doar câteva ore înainte de ședința comitetului de planificare, este un pas extraordinar.

„Vreau să mulțumesc tuturor acelor localnici care și-au făcut timp pentru a depune obiecții la cerere. Peste 1.400 de localnici au depus obiecții. Știu că mulți rezidenți au muncit din greu pentru a mă ajuta în lupta împotriva acestor propuneri.

Sper că Universitatea din Derby va renunța la astfel de planuri, care au fost întotdeauna despre bani și mai puțin despre interesul locuitorilor din Buxton”, a adăugat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE