luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Haos în benzinăriile din Franța. 15% din stațiile din țară...

VIDEO | Haos în benzinăriile din Franța. 15% din stațiile din țară au rămas fără combustibili din cauza grevelor. Francezii trec în Belgia pentru a face plinul

Grevele la patru dintre rafinăriile TotalEnergies au lăsat cea mai mare parte a rețelei de 3.500 de benzinării a companiei fără benzină, în timp ce șoferii din Franța se străduiesc să-și facă plinul.

Guvernul francez a dezvăluit vineri că 15% dintre benzinăriile țării au fost afectate de lipsa unuia sau a tuturor combustibililor. Guvernul a subliniat, totuși, că problema nu a provenit dintr-o penurie reală, ci mai degrabă din cererea puternică la stațiile TotalEnergies din cauza reducerii pe litru de 20 de cenți. În plus, Executivul a menționat că o grevă în curs a afectat lanțurile de aprovizionare.

Ministrul francez al Energiei, Agnes Pannier-Runacher, le-a cerut cetățenilor „să fie încrezători”, insistând că „peste 80% din benzinării funcționează normal”. Cu toate acestea, ea a recunoscut că au existat „tensiuni semnificative de aprovizionare” în unele regiuni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Diverse rapoarte au sugerat că șoferii care locuiesc în apropierea Belgiei au trecut frontiera pentru a-și face plinul.

Reuters a raportat vineri că majoritatea benzinăriilor urbane din jurul Parisului „pare să fie afectată de lipsa a cel puțin un tip de combustibil, majoritatea pompelor de motorină nefuncționând”. De asemenea, cozi la pompe au început a se forma încă de miercuri.

Se așteaptă ca acțiunile industriale privitoare la salariu să continue, TotalEnergies anunțând recent că negocierile salariale vor începe în noiembrie. Sindicatul CGT a cerut membrilor săi să facă grevă la două rafinării și două depozite deținute de compania energetică, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. cu voia Domnului
    vor avea “implinirea tuturor dorintelor”;
    Allah le va da combustibil,
    Yahweh le va da benzina,motorina,gaz,
    sanatate si fericire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate