duminică, aprilie 21, 2024
ȘTIRIDiscursul Dr. Mihaela Secară, în Piața Universității: Masca nu ne mai poate...

Discursul Dr. Mihaela Secară, în Piața Universității: Masca nu ne mai poate ajuta acum. La gradul de răspândire al virusului în populație, toată lumea îl va lua. Trebuie să trăim cu el!

La protestul de sâmbătă din Piața Universității, a luat cuvântul și doamna doctor Oana Mihaela Secară, fost manager al Spitalului Muncipal din Onești.

În cadrul discursului său, doamna doctor a explicat de ce măsurile de carantinare nu mai au niciun efect. Argumentul său este legat de faptul că virusul va rămâne cu noi pentru mult timp, ca și gripa și că liderii țărilor trebuie să spună asta oamenilor.

„N-am s-o numesc pandemie sau epidemie, ci „criza corona”. Deocamdată, statisticile care s-au făcut pe principii care nu sunt corecte.

Am să spun un adevăr dureros, dar trebuie spus: criza corona e o criză de asumare, nimeni nu-și asumă să iasă în fața națiunii și a națiunilor, pentru că este o criză la nivel global, să spună așa: fraților, dragilor, uitați-vă în ochii mei. Nu avem unde să ne ascundem de acest virus, virusul va intra în contact cu toată lumea, indiferent că este om simplu sau ministru, pentru că așa se transmite el.

Este neplăcut, dar este adevărat, pentru că transmisia virusului face ca până când nu ia toată lumea contact cu el, să nu se oprească acest fenomen.

Cea mai simplă analogie pe care o putem face și ne putem da seama ce trebuie să facem este gripa sezonieră. Deci, dacă vrem să înțelegem ce se întâmplă ne uităm la gripa sezonieră.

Dacă este cineva care să spună că n-a intrat niciodată în contact cu virusul gripal, minte. Nu există așa ceva. Așa se va întâmpla și cu coronavirusul. Un alt adevăr care trebuie spus: virusul nu va dispărea. Unde să dispară? Acest virus, ca și virusul gripal, permite mutații. Și al treilea adevăr dureros: acest virus va permite mutații, în fiecare sezon sau două sezoane sau la doi ani de zile. Ne vom întâlni cu el ca și cu virusul gripal.

Concluzia: trebuie să trăim cu el! Trebuie să găsim măsuri serioase, bazate pe logica medicală, pe rațiune, nu măsuri luate în pripă sau luate emoțional”, a spus ea.

Dr. Secară a declarat că virusul va intra în contact cu toată lumea, acest lucru nefiind posibil a fi evitat.

„Dacă spunem: toată lumea să poarte mască în toate spațiile, închise sau deschise, atunci această măsură nu ne va ajuta. În schimb, există măsuri care ne vor putea ajuta, dacă există voință. Aceste măsuri care se pot lua: deschiderea tuturor spitalelor pentru toți pacienții. În acest moment, nu mai putem lua măsuri de suprafață: masca nu ne mai poate ajuta acum. La gradul de răspândire al virusului în populație, toată lumea îl va lua, de la cine nu se așteaptă, de la cei apropiați.

În acest moment, virusul se află în proximitatea noastră: nu putem renunța la familie, rude, la prietenii obișnuiți și să ne băgăm sub un clopot de sticlă. Dacă noi facem asta, ne stricăm viața, după ce ieșim de sub clopotul de sticlă, se va întâmpla fix același lucru”, a continuat doctorul.

În ceea ce privește purtarea măștii, dr. Secară a spus că ea nu mai este eficientă acum decât în mediul profesional, al medicilor, pentru că lumea nu o poartă corect în comunitate.

„Masca este utilă, acum, doar în mediul profesional. La noi medicii. În comunitate, masca nu o vom purta corect, ea nu este purtată corect și atunci, nu este eficientă.

Lumea din toate zonele, politice sau apolitice, trebuie să mobilizeze spre măsuri eficiente. În încheiere, vreau să vă mai spun ceva: argumentul că stăm la cutie, că intrăm iarăși într-o stare de urgență, nu este valid. Economia trebuie să meargă, școlile trebuie să meargă, viața trebuie să meargă înainte. De ce să stăm închiși? Pentru că se va găsi un vaccin care va rezolva problema. Nu e adevărat! Un vaccin pentru un astfel de virus nu are eficiență. Aceste tipuri de virusuri nu permit un vaccin care să fie valid un sezon, datorită mutațiilor pe care le înregistrează exact ca și virusul gripal.

Cu măștile în mediul preșcolar, școlar sau studențesc, nu se realizează efectul scontat, pentru că acești tineri nu pot purta masca cum trebuie. Ei au bucuria vieții în ei, ei trebuie să se întâlnească, să comunice, să râdă, etc. A crede că vom face noi ceva este o utopie”, a încheiat ea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Adevăr in afirmațiile dnei doctor. Lucrez intr-un spital din Franța pe secția de reanimare și am luat contact cu pacienți bolnavi, având și aceasta pneumonie, încă din primele zilei ale nebuniei Covid. Drenaj bronșic și readaptare funcțională. Fac acest lucru încă, și am intrat in contact cu sute de astfel de pacienți. Va pot spune ca nu diferă cu nimic activitatea obișnuita din acest spital pe aceasta secție, fata de alte vremuri. Bineînțeles ca spaima in strânsă legătura cu lipsa bunului simt( relativ la profesia de medic) au dus la instalarea acestei “ nebunii “. Oameni buni, murim de mii de ani și nu ne-am obișnuit cu acest lucru! Pentru mine toți pacienții sunt aceeași. Îmi fac treaba pentru care m-am pregătit și sunt plătit! In rest este demagogie!
  (Aproape)toti medicii pe care îi cunosc sunt victime ale acestei nebunii. Îi privesc cu alți ochi acum. Apropo, n-am avut niciun simptom asociat acestei pneumonii.

 2. are perfectă dretate.Am spus-o si eu de f multe ori, ca specialist de laborator.
  Dacă se lua atituďinea corectă incă de la început, acuma eram deja cu toții contacți , imunizați bine-merci si gata!
  O, da’ nu! Cum mai faceau ei vagginuri dacă nu.mențineau psihoza??????!!

 3. Văd că a dispărut video-ul – il găsiți pe Rumble unde incă nu e cenzură.

  Vă dați seama ce epocă trăim in care un oengist incult angajat de youtube cenzurează un medic de infecțioase in scopul „combaterii” pandemiei!

  Felicitări doamnei doctor pentru curaj și pentru analiză!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE