joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEÎn Franța se instaurează „noua normalitate“ | Premierul anunță sobrietatea energetică: Lumini...

În Franța se instaurează „noua normalitate“ | Premierul anunță sobrietatea energetică: Lumini mai slabe în magazine, temperaturi mai scăzute în birouri, școli și locuințe și apă mai rece în boilere

Premierul Franței Elisabeth Borne a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, planul de măsuri pe care Guvernul îl va implementa în această iarnă, în contextul crizei energetice.

Rusia a ales să ne șantajeze cu gazul, făcând Europa să riște să rămână fără această resursă în iarnă, dar și ca prețurile să crească.

Ce este sobrietatea energetică? Acum câteva luni, puțini dintre noi eram familiarizați cu acest termen, acest concept.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dar odată cu războiul, cu tranziția spre energie verde, sobrietatea devine o necesitate. Este un nou mod de gândire, dar și de acțiune. Este despre tranziția ecologică, despre suveranitate, despre putere.

Împreună, vom trece prin această iarnă fără pene de curent și vom construi o societate mai puternică, care are mai puține emisii de carbon“, a precizat premierul Franței, conform LeMonde.

Iată măsurile pe care Guvernul Franței le va lua:

 • În birouri, temperatura maximă ar trebui să fie de 19 grade, coborâtă la 16 grade în spațiile de depozitare sau noaptea, și de 8 grade când clădirea este închisă mai mult de 48 de ore (cu excepția creșelor sau a unităților de îngrijire). În gimnazii, acesta va fi coborât cu două grade, la 14 grade.
 • Autoritățile publice vor experimenta o scădere la 18 grade în zilele roșii Ecowatt, prag atins atunci când resursele energetice riscă să fie insuficiente pentru nevoile țării.
 • În locuințe, cetățenii sunt încurajați să reducă temperatura la 19-20 de grade, ceea ce ar duce la economisirea a 5% până la 10% din energie electrică. De asemenea, se recomandă instalarea de termostate programabile, cu asistență de până la 65 de euro.
 • Boilerele de apă caldă trebuie setate la 55 de grade. Perioada de încălzire a clădirilor poate fi scurtată cu cincisprezece zile, în funcție de vreme.
 • Mașinile de serviciu trebuie să reducă viteza la 110 km/h pe autostradă și la 100 km/h pe drumurile express, pentru a economisi combustibilul.
 • Magazinele să reducă iluminatul cu 30% în prezența clienților și cu 50% în momentele dinaintea sosirii clienților. Reclamele și neoanele de pe clădiri ar trebui să fie stinse când magazinele și mall-urile se închid.
 • Șoferilor li se recomandă să evite orele aglomerate din punct de vedere al consumului de electricitate, adică intervalele orare 8:00 – 13:00 și 18:00 – 20:00. Temperatura din cele 4000 de piscine publice din Franța va fi redusă cu un grad, iar iluminatul dinaintea competițiilor sportive va fi redus cu 50% în cazul competițiilor care se desfășoară ziua și cu 30% pentru cele care se desfășoară seara.
spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. Dragi tovarăși și pretini franțuji,

  Cu dieosebită onoare vă fielicit pientru realizărili di frunte ale poporului francez și a clasei muncitoare, în acieste zili di luptă nieostoită cu forțele impieraliste si rietrograde! De bună samă, înfăptuirea societății socialisti multilateral dezvoltati se face numai prin sacrificiul oamenilor muncii, cari cu abnegație și avînt rievoluționar au hotărît, strîns uniți în jurul Comitetului de Stat și al conducătorului Riepublicii Populare Franceze, să ieconomisească și ultima picătură de ienergie pientru a riealiza nobilili idealuri ale matierialismului socialist dialectic și construirii unei noi ordini mondiale iechitabile, iincluzive și divierse!

  Nicu

 2. Mi se pare ca asistam la o incercare de destabilizare a SUA si a tarilor din UE.
  Nu se trece la energie verde cand cresc preturile la energie din cauza razboiului si nici macar pe timp de pace daca nu este un motiv serios adica daca nu se dovedeste stiintific ca exista o incalzire a climei care va duce la dezastre si ca e cauzata de gazele de sera produse de om. Mai ales ca cele mai mari producatore de gaze de sera , China si India, au spus ca doar in viitor se vor ocupa de chestia asta (“The Paris Climate Fraud” https://www.youtube.com/watch?v=cVkAsPizAbU ).

  Lucrurile par coordonate si planificate: totalitarism neomarxist in crestere accelerata, gripa aviara, pesta porcina, COVID, criza financiara, reducerea numarului de vaci ca produc gaze cu efect de sera , razboi in Europa, urgenta climatica, recomandari EU ca sa mancam gandaci si viermi, eco extremism (impotriva energiei nucleare, hiperprotectia animalelor- nu mai ai voie sa le tii in custi ) etc , iar In SUA : ideologiile woke, antifa, teoria critica a rasei, subfinantarea politiei , decriminalizarea infractiunilor, etc.
  Cand au mai fost atatea ‘lebede negre’ intr-un timp atat de scurt?

 3. sobrietatea energetica inseamna putere, suveranitate.. un discurs ca dintr-un film de comedie, iti vine sa razi daca nu stii ca e de fapt realitatea.
  Bineinteles vina pe rusi, nu pe masurile din plandemie, care au dus la dublarea pretului energiei inca dinainte de inceperea razboiului.

 4. prin ’88 professoara de desen:
  “pictati orasul dupa inserare”
  -caricattura noastra era in general in negru,
  de la cap la coada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE