ACTUALITATEFranța | Furnizorul de energie va putea închide boilerele și încălzitoarele de...

Franța | Furnizorul de energie va putea închide boilerele și încălzitoarele de apă de la distanță, fără avertizarea proprietarilor. 4,3 milioane de gospodării vor fi afectate

Autoritățile franceze au cerut furnizorului de energie Enedis să deprogrameze de la distanță boilerele de apă caldă ale gospodăriilor franceze la orele de vârf, între prânz și ora 14.00. Măsura va intra în vigoare din 15 octombrie.

Iarna promite să fie deosebit de tensionată pentru rețeaua electrică franceză. Managerii, care doresc să evite „tăierea generală” caută prin toate mijloacele să evite supraîncărcarea în timpul vârfurilor de consum:

„Ne confruntăm în Franța și în Europa cu o situație excepțională”, a recunoscut în urmă cu câteva zile președintele Rețelei Electrice de Transport (RTE), Xavier Piechaczyk.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit asociației UFC-Que Choisir, autoritățile publice au făcut o solicitare comună cu RTE către Enedis. Grupul este într-adevăr autorizat să folosească contorul electric conectat Linky pentru a „deconecta” automat boilerele de apă caldă, în gospodării, între orele 12h00 și 14h00, unul dintre principalele vârfuri de consum.

Această practică va fi în vigoare din 15 octombrie până pe 15 aprilie. Această suspendare ar putea permite Enedis „să economisească echivalentul a 2,5 GW la ora 12:30 și 1 GW la ora 13”, explică grupul pentru TF1 Info.

Cine va fi afectat?

În Franța, aproape 4,3 milioane de gospodării vor fi afectate de o posibilă suspendare a boilerului de apă caldă între orele prânzului și 14:00.

În mod normal, oamenii care beneficiază de apă caldă între prânz și ora 14 nu își vor mai putea reîncărca boilerul în acest interval orar. Măsura va avea, de fapt, un impact deosebit pentru gospodăriile care consumă multă apă caldă în timpul zilei, conform La Depeche.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
  Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. taie curentu ca sa nu mai consume gazu;
  aici s-ar putea lua curentu IN LIPSA GAZULUI
  -prea mult furt de “energii cu valoare economica”,
  pica retzeaua,asta e.
  “s-a luat curentu”-impersonal,asa,niciun vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate