luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEFranța | Cetățenii sunt invitați să urce pe scări în loc să...

Franța | Cetățenii sunt invitați să urce pe scări în loc să folosească liftul și să nu mai aprindă lumina pe scara blocului

Agenția responsabilă de locuințele sociale din regiunea Lyon din Franța, a cerut chiriașilor să folosească scările în locul liftului pentru a reduce factura la energie care a crescut cu 150% în ultimele luni, scrie Capital, citat de mariustucă.

Organizația responsabilă cu locuințele sociale din Lyon, Franța, și-a văzut factura la energie explodând cu 150% în ultimele luni. Confruntată cu creșterea acestor costuri, agenția a decis să limiteze utilizarea liftului de către locatari.

O călătorie cu liftul este estimată la o medie de 10 cenți de euro, prin urmare, chiriașii sunt invitați să urce pe scări. O recomandare care nu e însă pe placul locatarilor. „Sunt oameni care nu pot urca scările”, critică un locuitor la postul TF1.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O altă măsură luată pentru a limita risipa de energie: limitarea iluminatului în spațiile comune.

În acest punct, agenția intenționează efectiv să reducă numărul de becuri și timpul programat al temporizatorului pentru parcări, casa scărilor și alte zone comune, fără a afecta siguranța. De asemenea, ia în considerare înlocuirea becurilor incandescente cu LED-uri.

Prin acest „plan de sobrietate”, agenția își propune să reducă consumul zonelor comune cu 20%.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate