joi, februarie 22, 2024
OPINIIVaccin și dezbinare

Vaccin și dezbinare

Orice subiect care creează dezbinare merită supus atenției publicului larg. Știm însă cine iubește dezbinarea, cine o practică, cine este dezbinarea la modul absolut – ,,tatăl minciunii și stăpânitorul acestui veac.”

Am observat mai nou că există și rame Facebook cu ,,Mă vaccinez și eu.” sau ,,Eu nu mă vaccinez.” Eu unul sunt deja sătul până peste cap de subiectul vaccinării și de tot felul de știri despre vaccinul anti-Covid19, unele adevărate, multe false. Sunt conștient că e și manipulare (voită?) pe această temă.

Promotorilor vaccinării (cei cu rama pentru) le spun doar atât: Fiți mai reținuți! Lumea nu începe și nu se termină cu voi. Nu salvați voi omenirea făcând acest gest (eroic sigur nu e!) de a vă vaccina. Totodată, nimic despre decesele provocate de aceste vaccinuri? Nimic despre efectele adverse foarte grave? Asemenea știri nu vă pun deloc pe gânduri?! Vaccinați-vă, dacă doriți, dar nu promovați vaccinarea, căci nu voi veți răspunde dacă cineva va păți ceva, influențat poate și de opinia voastră! E o decizie personală, care, fie bună, fie rea, e asumată la nivel de consecințe doar pe persoana în cauză. De asemenea, e un nonsens să credem că un om nevaccinat e un pericol pentru unul vaccinat. Cel vaccinat se presupune că a fost imunizat, altfel ce rost are vaccinul?

Aș mai puncta un aspect. Să presupunem că toți oamenii de rând ce refuză vaccinarea sunt manipulați de anti-vacciniști sau de diverse știri false sau teorii ale conspirației. Dar ce facem cu medicii sau alți actori din sistemul medical care nu vor să fie vaccinați? În Suceava, parcă procentul lor se ducea spre 75%! Ce facem cu profesorii care refuză masiv vaccinarea? Toți oamenii aceștia, oameni cu carte și scaun la cap, sunt și ei oare tot manipulați de informații false?! Dacă și despre medici credem asta, atunci suntem o cauză pierdută și rațiunea noastră merge pe o pistă falsă. Citiți, vă rog, și acest material de aici!

Persoanelor foarte cunoscute, cu (zeci de) mii de urmăritori, indiferent de funcție sau de instituția din care fac parte, laică sau religioasă, le spun: Dacă, prin propriul exemplu, veți ajuta sau nenoroci un om sau mai mulți, v-ați asumat aceasta înainte de a promova vaccinarea sau refuzul? Sunt convins că și de asta veți da răspuns la Judecată. Faceți îndemnuri ca și cum v-ați adresa propriului copil și sunt sigur că poate veți realiza riscul smintelii ce o puteți provoca altora, oameni care caută îndrumarea și sfatul vostru, poate ,,mai” avizat decât părerea lor pe acest subiect controversat. Să nu uităm că vorbim totuși de vaccinuri insuficient testate, de tratament experimental!

Pe cei anti-vaccinare (cu ramă pe măsură) îi rog să fie îngăduitori cu opinia taberei adverse. Nu fiți agresivi! Aveți în vedere faptul că doar cu argumente viabile puteți demonta manipularea pro-vaccin. Înțelegeți că, în cele din urmă, decizia fiecăruia e una personală și poate avea urmări din cele mai grave, deși ne-am dori să nu se întâmple nici o nenorocire. Unii dintre voi, cu siguranță, sunteți bine intenționați. Dacă toți, nu aș ști să spun. Cert e însă faptul că dezbinarea omenirii în 2 tabere, pro și contra vaccin anti-Covid19 (sau vaccinare la modul general), nu folosește nimănui, nu ajută pe nimeni, indiferent de decizia luată de fiecare. Să fim îngăduitori unii cu alții, fie că ne vom vaccina, fie că vom refuza!

Iubirea aproapelui nu ține deloc cont de starea sa medicală sau de o decizie deloc ușor de luat, având în vedere informația multă, adeseori contradictorie, vehiculată în media. Ce rost are promovarea vaccinării/refuzului? Fiecare va decide doar pentru sine, pe pielea sa și conștient, îmi doresc, de toate urmările posibile ale hotărârii luate, oricare e aceasta. Dacă în Spania a ajuns să decidă un judecător ca o persoană în vârstă să fie vaccinată, deși fiica ei nu dorea asta, stau și mă întreb retoric: cu ce drept poate altcineva decide în locul tău? Mă îngrijorez de fiecare dată când mă gândesc la acest caz.

Dragi cititori,
Luați decizii medicale pentru voi și familiile voastre, doar după o informare prealabilă riguroasă pe subiectul respectiv, din surse credibile, ținând cont și de experiența personală sau a celor apropiați vouă! Păstrați, de fiecare dată, suficient scepticism înainte de a îmbrățișa o opinie sau alta! Nu vă pripiți, aveți în fața ochilor și a conștiinței voastre posibilele urmări ale deciziei pe care urmează să o luați! Unele pot fi din cele mai grave, culminând cu moartea, de care Dumnezeu să ne păzească pe toți!

Cu o moarte toți suntem datori, dar viața aceasta nu se termină la mormânt, iar de ce facem/spunem/gândim (și de felul în care ajutăm sau smintim pe aproapele nostru, cu voie sau fără de voie), vom da seama în fața Dreptului și Milostivului Judecător. Așadar, alegeți înțelept calea pe care veți merge: moartea sau viața veșnică!

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE