vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEViktor Orban, citat la CNCD

Viktor Orban, citat la CNCD

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost convocat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) declarat vineri șeful CNCD, Asztalos Csaba, care spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situație. Demersul vine în urma sesizării oficiale făcute de deputatul PNL Alexandru Muraru cu privire la discursul susținut de Orban la Băile Tușnad.

El a mai spus că CNCD are obligația legală să soluționeze plângerea făcută de Alexandru Muraru.

„Vom face citarea părților. Dacă doresc, depun punct de vedere, dacă nu, nu. Dacă doresc, își trimit reprezentant, dacă nu, nu.
După această fază, se va face o analiză a dosarului, de către titularul de dosar, o propunere de soluționare, care va intra în deliberări și se va da o soluție”, a adăugat președintele CNCD.

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, l-a reclamat pe Orban pentru declarațiile care fac apel „la puritate rasială” și care sunt inacceptabile „într-o Românie europeană și tolerantă”. În opinia acestuia, declarația lui Orban care „instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX” este următoarea:

„De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”.

Cel mai important lucru spus de Viktor Orban la Băile Tușnad

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Cititi ”The Camp of the Saints” de Jean Raspail….contine cateva perle si ”red plills”. Am inteles ca o buna parte din tabu-urile morale… pe care le avem sunt instilate de catre elite prin forta coplesitoare a mass-media (influensareala/cinema/tv/youtube/ ziare/ carti etc.). Oameni buni, ganditi cu capul vostru…e adevarat ca cere mai mult efort…dar merita…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE