miercuri, decembrie 6, 2023
OPINIICel mai important lucru spus de Viktor Orban la Băile Tușnad

Cel mai important lucru spus de Viktor Orban la Băile Tușnad

Cred că 90% dintre români acestor rânduri știu despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad că premierul maghiar a făcut niște afirmații care sunt interpretate ca fiind rasiste.

Cine urmărește reacțiile din societate și din mass-media ar crede că discursul lui Orban de la Băile Tușnad a fost unul nazist, în care ungurul a fost mai ceva ca Adolf Hitler însuși.

În realitate, afirmațiile respective ale lui Orban – care sunt mult interpretabile – sunt doar o picătură dintr-un discurs foarte complex și important pentru noi, românii, chiar dacă nu ne-a vizat direct.

Și-atunci? De ce s-a marșat exclusiv pe tema acelor declarații cu conotații etnice? Pentru că îngroșarea temei rasismului maghiar este un subiect emoțional, care are marele avantaj că obscurează orice analiză rațională a lucrurilor cu-adevărat importante spuse de Orban la Tușnad. Și sunt foarte, foarte multe.

Dar cel mai important lucru pe care l-a spus Orban este acesta: „Şi tot în jurul anului 2030 vor fi în cadrul UE noi raporturi de forţă, deoarece cei din Europa Centrală, care sunt trataţi aşa cum sunt, noi, central-europenii, în jurul acestei date vom deveni contribuabili neto. Aşadar, va veni momentul în care din cauza unei dezvoltări mai rapide faţă de ei Ungaria nu va primi bani de la UE, ci va contribui. Va contribui cu mai mulţi bani decât primeşte. Cehii sunt foarte aproape de această situaţie. Dacă polonezii se vor dezvolta în ritmul actual şi ei vor ajunge repede aici în jurul anului 2030, şi vom şi noi acolo în jurul acestei date. Aceasta înseamnă că există noi raporturi de forţă. Cine plăteşte, comandă muzica”.

Haideți să vă explic mai pe românește: Până în 2030, țările din Estul Europei vor contribui mai mult decât vor primi de la Bruxelles. Iar asta schimbă masiv raporturile între noi și ei.

Dar Bruxelles-ul și slugile lor de la București nu vor ca voi să știți asta. Pentru că dacă ați ști asta și ați fi conștienți de asta, ați realiza că se spulberă și ultimul pseudo argument pentru supușenia față de Bruxelles: „Ce ne-am face fără banii de la UE, domne?”.

Atenția la ce-a spus Orban: „Cine dă banii, comandă muzica”. Progresiștii și slugile lor vor să comande în continuare. De-aia, noi românii, nu trebuie să știm nimic despre asta. Trebuie să se meargă pe burtă, astfel încât noi să nu bănuim nimic: cu alte cuvinte, noi să dăm noi banu`, dar să comande tot ei!

Dacă analizezi, la rece, discursul lui Orban, înțelegi de ce „e nevoie” mai mult ca niciodată de crize peste crize: creșterea economică a „sărăchiilor” trebuie oprită cu orice preț. Și asta nu doar în Europa, ci peste tot.

Iar dacă nu pot să ne îngroape economic, atunci măcar să ne ia libertatea: să devenim toți niște păsări în colivii, atent monitorizate.

Asta se ascunde, de fapt, în spatele globalismului: disoluția identității și sărăcirea majorității pentru „binele planetei”, în timp ce o mână de nealeși de nimeni ne veghează ca să fim cuminți.

Este Orban un naționalist maghiar? Sigur că da. Are dreptate Orban în tot ce afirmă: normal că nu.

Este Orban cel mai mare pericol pentru România? EvidentNU.

Cel mai mare pericol pentru statul român suntem noi. Da, noi românii!

Noi care permitem ca niște moluște precum Ciucă sau Ciolacu să ne bage mâna-n buzunar fără să le dăm peste ea.

Noi, cei care permitem ca oricine vine aici să ne dea ordine, fără să-i dăm o smetie sănătoasă peste bot.

Noi,  care suntem fericiți să le dăm altora să ne vândă, la suprapreț, ceea este al nostru.

Noi, cei care n-avem nimic împotrivă să fim închiși în case pentru „a salva vieți”, dar nu zicem nimic când cetățenilor de rangul I, LGBT, nu li se impune nimic și li se permite să răspândească variola.

Noi, cei care ne uităm în gura celor care ne mint de 20 de ani, sub pretextul că ne informează și ne „apără de fake news”.

Noi cei care permitem ca fetele noastre să fie traficate, ca o marfă de cine vrea și cine nu vrea. Noi, cei care protestăm vehement la vorbele unor neica-nimeni, dar nu zicem nimic când regimul ne spune în față că va distruge școala și implicit, viitorul acestei țări.

Noi, cei care acceptăm că moartea subită a tinerilor este cauzată de…moartea subită.

În final, vinovați suntem noi, cei care credem că oricine altcineva e de vină, oricine altcineva trebuie să facă, numai noi, nu.

Cum îi răspunde România Ungariei? Cum răspundem noi, românii, strategiei ungurești, pe care o aplică, metodic de 20 de ani? Cu lozinci. Cu slogane goale de conținut. Din păcate, nimic durabil nu s-a construit cu lozinci.

Abia asta este adevărata problemă pentru statalitea românească.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Ne-ar trebui și nouă două lucruri. Un lider de talia lui Orban și suficientă susținere populară pentru a-i da posibilitatea să ia hotărâri.

    Chiar dacă nu ne place, omul are în vedere interesele Ungariei la fiecare acțiune sau discurs. Rețelele globalist-progresiste au încercat continuu să-l faulteze. Ba că e iliberal, ba că e dictator, ba că e de-a dreptul nazist, antieuropean, necivilizat, primitiv.

    Cu toate astea, văzând că Orban nu doar promite, ci și livrează, poporul maghiar l-a ales în mod democratic pe acest “dictator” să-i apere interesele, cu o majoritate covârșitoare.

    La noi pe când vom avea patrioti la guvernare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate