ACTUALITATELudovic Orban: Când un ministru mai atacă premierul, imediat pleacă acasă

Ludovic Orban: Când un ministru mai atacă premierul, imediat pleacă acasă

În cadrul unei conferințe de presă, luni, premierul Florin Cîțu și președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, au oferit precizări cu privire la situația tensionată din mediul politic actual. Printre altele, atât prim-ministrul, cât și liderul liberal au răspuns declarației date de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (vicepreședinte USR-PLUS), care l-a numit pe Cîțu „zombie politic”.

„Îi asigur pe toți membrii guvernului că evaluarea se va face pe baza a ceea ce fac, nu pe baza a ceea ce spun. Repet, fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe baza a ceea ce face, nu a ceea ce spune că facă.”, a punctat Florin Cîțu.

Fostul premier, Ludovic Orban, a fost ceva mai tranșant în declarațiile sale, considerând că este inacceptabil să existe atacuri în cadrul coaliției de guvernare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În momentul în care un ministru își atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcționarea unei instituții fundamentale a statului român, cum este Guvernul, să își permită unul sau altul să dea declarații împotriva premierului. Declarații împotriva premierului, chiar și atunci când nu au motive, dau cei din opoziție. Nu pot să dea declarații cei care sunt parte în coaliția de guvernare și mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare. Cum să colaboreze un ministru cu premierul, pentru că premierul este cel care conduce Guvernul, atâta timp cât el își permite să atace public? Aceasta este o chestiune care ține de logica de funcționare a guvernării.

Când un ministru îl atacă pe premier, atunci pleacă acasă. (…) Orice ministru trebuie să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să-și scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu.”, a declarat președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Cei doi au repetat, în mare, aceleași declarații pe timpul conferinței de presă organizată de PNL. La briefing a participat și Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...