luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEAntena 3 a prezentat imagini cu membri USR care intră într-o sală...

Antena 3 a prezentat imagini cu membri USR care intră într-o sală în care se țin voturile de la Sectorul 1 și iau câțiva saci. Clotilde Armand spune că respectivii sunt observatori

Pe Antena 3 au fost difuzate imagini cu persoane care umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripţie a Sectorului 1.

Printre cei identificați se află Andrei Nicolaescu, candidat la Consiliul Local al Sectorului 1, din partea USR-PLUS, susține știripesurse.

Imaginile de pe camera de supraveghere instalată în sala unde au fost depozitați sacii cu voturile de la Sectorul 1 arată cum mai multe persoane pătrund în interior şi caută nişte saci, sub supravegherea jandarmilor. Imaginile au fost filmate în noaptea de luni spre marţi. Apoi, imaginile îi surprind când pleacă cu sacii cu voturi.

Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor.

„Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie sesizate toate organismele internaționale, ambasadele. Sunt mii de voturi anulat, care îmi aparțin. Sunt anulate fără niciun motiv. Dacă nici acestea nu sunt elemente care dă ducă la renumărarea voturilor sau chiar la repetarea alegerilor, nu mai putem să spunem că trăim într-o țară democratică.”, a declarat Gabriela Firea.

Poliția Municipiului București s-a autosesizat și va demara cercetări.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt.”, precizează Poliția Română.

Clotilde Armand, candidatul USR la Primăria Sectorului 1, a reacționat afirmând că nu este nimic ilegal acolo și că colegii săi de partid erau de fapt „observatori”. Ea nu spune de ce sunt arătați aceștia căutând prin saci și plecând cu câțiva dintre ei.

„Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ”sustrag saci cu vorturi”. Fake news!

Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați.

PSD și-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1 și acolo i-am prins în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV. Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare și maipulare a opiniei publice”, a scris ea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE