joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEIndia a ajuns pe lună: a patra națiune din lume care a...

India a ajuns pe lună: a patra națiune din lume care a reușit această performanță

India a reușit să ducă o navă spațială pe lună, devenind a patra țară de pe planetă care reușește această performanță, notează Ediția de Dimineață.

Misiunea Chandrayyan-3 a fost un succes, iar atingerea solului lunar de către a vehiculului spațial a fost lipsită de provocări.

Această performanță a propulsat India în rândul puterilor spațiale, la câteva zile după ce o sondă rusească similară s-a prăbuşit pe satelitul natural al Pământului.

Doar URSS, Statele Unite şi China au reuşit aselenizări controlate.

Acesta a fost cea de-a doua tentativă a Indiei de a aseleniza în mod controlat şi vine la doar câteva zile de la eşecul misiunii Luna-25 a Rusiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. 🙂 Aproape 11 ore ?

  Țineți minte dimineața de 14 mai 1980, d-le ziarist ? Puțin după 6:00 a.m., Ion Ghițulescu anunța lansarea într-o misiune circumterestră a cosmonautului român Dumitru Dorin Prunariu! (Dictatura ne aducea la școală devreme, trebuia să ne trezim matinal.)

  Țineți mine ? Amărâta Românie făcea propagandă, pe spinarea URSS – și ea pe ducă!

  Apoi a venit Decembrie 1989, și viitorul a devenit … luminos!

  Ziceți că RDR se încălzește pe margine, să ne surprindă cu o a cincea (chintesența, știți ?) aselenizare controlată de la distanță ?

  Sau nu mai ziceți nimic ?

  Știați ce va urma ? NC v-a spus-o, la „proces” („România va fi distrusă!”) – și apoi eroii Revoluție au „editat” înregistrările difuzate ulterior (ori, cel puțin, nu și-au mai amintit de existența ei; dar R3M a publicat chiar aici înregistrarea „procesului”, aflată în posesia unui „inginer” timișorean „revoluționar”!). De ce, nu puteau să ne lase să râdem peste decenii și veacuri de „prezicerea” lui NC ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE