vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEUniversitatea Harvard a fost desemnată cea mai proastă școală privind libertatea de...

Universitatea Harvard a fost desemnată cea mai proastă școală privind libertatea de exprimare

Universitatea Harvard este oficial cea mai proastă școală privind libertatea de exprimare din 2023, conform New York Post.

Fundația pentru Drepturile Individuale și de Expresie (FIRE) a publicat miercuri clasamentul anual al Universităților americane cu privire la libertatea de exprimare numind „abisală” starea acesteia la cele mai bune Universității din Statele Unite (Ivy League).

„Nu sunt total surprins”, a declarat Sean Stevens, director de sondaje și analize la FIRE, pentru The Post. „Am făcut aceste clasamente de ani de zile, iar Harvard este în mod constant în partea de jos”, a spus el.

În ciuda faptului că este cea mai apreciată instituție academică din țară, Harvard a primit un clasament de 0,00 puncte pentru libertatea de exprimare pe o scară de 100 de puncte – cu 11 puncte în spatele următoarei școli.

FIRE spune că scorul sumbru a fost „generós”, având în vedere că scorul real al Harvard a fost de -10,69, conform calculelor lor.

Scorul Harvard a fost redus de faptul că nouă profesori și cercetători de la această universitate s-au confruntat cu riscul a fi sancționați sau concediați pe baza a ceea ce au spus sau scris. Șapte dintre cei nouă au fost de fapt sancționați profesional.

„M-am gândit că ar fi aproape imposibil ca o școală să scadă sub zero, dar au avut atâtea sancțiuni pentru academicieni”, a spus Stevens.

Scorul este calculat pe baza unor factori, inclusiv cât de puternice sunt politicile școlii în favoarea libertății de exprimare și câți profesori, studenți și vorbitori din campus au fost vizați de autorități pentru discursul lor.

Se aplică bonusuri dacă administratorii școlii susțin drepturile celor a căror libertate de exprimare a fost amenințată.

Clasamentele iau în considerare și sentimentul studenților cu privire la libertatea de exprimare, bazat pe sondajele FIRE realizate în parteneriat cu firma de cercetare College Pulse.

Cel mai scăzut rang al Harvard vine în ciuda faptului că peste 100 dintre profesorii săi s-au unit la începutul acestui an pentru a forma un Consiliu pentru Libertatea Academică pentru a apăra ancheta deschisă în campus.

„Suntem într-o perioadă de criză în acest moment”, a declarat Janet Halley, profesor la Harvard Law School și membru al Consiliului, pentru The Post, în aprilie.

„Mulți, mulți oameni sunt amenințați cu – și de fapt supuși – sancțiunilor disciplinare pentru exercitarea libertății de exprimare și a libertății academice”, a adăugat el.

Pe locul doi după Harvard se află Universitatea Pennsylvania din Philadelphia, urmată de Universitatea din Carolina de Sud din Columbia, Universitatea Georgetown din DC și Universitatea Fordham din Bronx și Manhattan.

Deși Universitatea Columbia a luat anul trecut premiul pentru cea mai proastă școală pentru libertatea de exprimare, de data aceasta s-a clasat pe locul 214 din 248.

La polul opus privind libertatea de exprimare a fost Universitatea Tehnologică Michigan din Houghton, Michigan. Școala a câștigat 78,01 din 100 de puncte posibile.

„Nu sunt neapărat surprins că o școală tehnologică are un climat de exprimare mai bun, în primul rând pentru că nu vorbesc atât de mult despre subiecte controversate”, a spus Stevens.

Universitatea Auburn, Universitatea din New Hampshire, Universitatea de Stat din Oregon și Universitatea de Stat din Florida se află, de asemenea, pe următoarele locuri din top.

Sondajul FIRE asupra a 55.000 de studenți actuali din 254 de universități a dat, de asemenea, rezultate uimitoare.

56% dintre studenți își fac griji că vor fi exmatriculați pentru ceva ce au spus, iar 27% au spus că este acceptabil să folosești violența pentru a opri discursul din campus în anumite circumstanțe.

Pe măsură ce FIRE continuă să primească acuzații de încălcare a libertății de exprimare, Stevens spune că erodarea discursului ar trebui să preocupe pe toată lumea.

„Aș spune că starea libertății de exprimare în campus este în cel mai bun caz stagnantă și, posibil, puțin mai proastă decât anul trecut.”, a adăugat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE