luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEPäivi Räsänen, fostul ministru finlandez de Interne, judecat penal pentru că a...

Päivi Räsänen, fostul ministru finlandez de Interne, judecat penal pentru că a citat din Biblie: Lupta pentru libertatea de exprimare abia acum începe

Päivi Räsänen, fostul ministru de Interne al Finlandei, a fost achitată după ce a fost trimisă în judecată, alături de Episcopul Pohjola, pentru că a „îndrăznit” să citeze un verset din Biblie. Ea spune că a fost onorată să apere libertatea de exprimare, însă, lupta pe care o are de dus cu autoritățile finlandeze este abia la început, notează REMIX.

Räsänen, în prezent, parlamentar al Finlandei, a fost achitată de instanța de fond. Judecătorii au decis că nu poate fi considerată infracțiune faptul că a folosit pasaje din Biblie, pentru a-și exprima credința religioasă.

Astfel, Procuratura finlandeză a fost obligată să-i achite suma de 60 000 de euro, cheltuieli de judecată. Hotărârea primei instanțe a fost deja atacată cu recurs menționează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Päivi Räsänen este optimistă înainte de recurs și susține că tot procesul „se află în mâinile lui Dumnezeu”. Ea consideră că soluția definitivă din acest caz va fi un precedent judiciar pentru libertatea de exprimare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Dacă voi obține achitarea în instanța de apel sau în instanța supremă, cazul ar dobândi statutul de precedent pozitiv pentru libertatea de exprimare și de religie. Iar încercările îmi vor oferi mai multe oportunități de a prezenta mesajul Bibliei și de a vorbi despre Evanghelie în public”, a declarat Päivi Räsänen, pentru sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

A fost trimisă în judecată pentru un discurs postat pe Twitter 

Procesul  împotriva lui Räsänen a început în iunie 2019. În calitate de membru activ al bisericii luterane finlandeze, ea a cerut  conducerii bisericii sale pe Twitter, detalii cu privire la  sponsorizarea oficială a evenimentului LGBT „Pride 2019”, însoțită de o imagine cu versete biblice din Epistola către Romani. În urma acestui tweet, au fost lansate investigații suplimentare împotriva lui Räsänen, ajungându-se la o broșură bisericească scrisă de ea în urmă cu aproape 20 de ani. Episcopul Pohjola a fost acuzat că a susținut-o în demersurile sale, de a cita din Evanghelie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE