duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUniversitatea de Agronomie din București anunță că va condiționa prezența la seminarii...

Universitatea de Agronomie din București anunță că va condiționa prezența la seminarii și în cămine de vaccinare. Studentă: Păcat că viitorul educației ține de un vaccin care aparent nu e obligatoriu

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a anunțat condițiile pentru a primi studenții în noul an școlar.

Astfel, USAMV București condiționează accesul la festivitatea de deschidere, din 1 octombrie, de vaccinare. Aceeași condiție va fi pusă și în cazul seminariilor, dar și a cazării în căminele universității.

„Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 1 octombrie 2021, iar cursurile vor începe din data de 4 octombrie 2021. Accesul se va face în condițiile impuse de securitatea epidemiologică, anume a încadrării într-una din situații:
– Dovada vaccinării contra Sars-Cov-2
– Rezultatul negativ al unui test PCR realizat cu max 72h înainte
– Dovadă trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau care să ateste probleme medicale la vaccinare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cursurile vor avea loc online, iar seminariile cu prezență fizică. Accesul la seminarii și lucrări practice se va face în condițiile impuse de securitatea epidemiologică, anume a încadrării într-una din situații:
– Dovada vaccinării contra Sars-Cov-2
– Rezultatul negativ al testului PCR (realizat la fiecare început de săptămână)
– Dovadă trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau care să ateste probleme medicale la vaccinare.

Cazarea în cămine se va face conform listelor afișate până în data de 25 septembrie 2021, în 2 etape, respectiv:
– 27-29 septembrie – persoane vaccinate (prezentarea certificatului de vaccinare)
– 29-30 septembrie – persoane nevaccinate (prezentarea unui test PCR)
Cazarea se va face în condițiile impuse de securitatea epidemiologică, anume a încadrării într-una din situații:
– Dovada vaccinării contra Sars-Cov-2
– Rezultatul negativ al testului PCR realizat cu max 72h înainte
– Dovadă trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau care să ateste probleme medicale la vaccinare.”, sună comunicatul USAMV.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Anunțul vine în contextul în care 30 de avocați au semnat un memoriu adresat Facultății de Drept a Universității București prin care cer nediscriminarea studenților pe bază de vaccinare.

Un grup de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București a solicitat același lucru.

Mai mulți studenți ai USAMV s-au declarat nemulțumiți de decizia conducerii instituției.

„Păcat că viitorul educației ține de un vaccin care aparent nu e obligatoriu”, a scris Alexandra Bălănescu, persoană ce se recomandă drept studentă la USAMV.

Ana Ionete, o altă studentă a scris: „Pe scurt: Dacă nu ești vaccinat, n-ai dreptul la educație! Trist!☹️
Conștientizați cât ar costa să ne facem pe fiecare săptămâna acest test? Sau ne decontați Dvs.? Dar n-as prea crede…”

Rebeca Crăciun a scris că este forțată să renunțe la facultate în aceste condiții:

„Cu tristete ne faceți să renunțam la facultăți pe ultima suta de metri. Un test PCR efectuat la începutul fiecărei săptămâni face facultatea să devină in regim de taxă și pentru cei care sunt la buget. Ați făcut un calcul sa vedeți cam cât cheltuiește un student pe luna doar pe teste? Prin lucrul asta ne luați dreptul la învățătura, favorizați studenții vaccinați”.

Carmen Ionescu, tot o studentă, a fost de acord: „Cu ‘bucurie’ va anunt ca in felul acesta va veti elibera de niste studenti… Si de taxele pe.care acestia vi le plateau…”

De remarcat că USAMV Cluj Napoca nu a luat aceeași decizie, mergând pe studiul clasic, față către față, până la o eventuală creștere a cazurilor de covid:

„Dragi studenți,
Conform Hotărârii Consiliului de Administrație USAMV Cluj-Napoca, din data de 06.09.2021, și a Hotărârii Senatului USAMV CN, din data de 08.09.2021, activitățile didactice din anul universitar 2021-2022 se vor desfășura on-site, urmând ca, în cazul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, să se treacă la sistem mixt.
De asemenea, ne bucurăm să vă anunțăm că festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022 va avea loc luni, 4 octombrie 2021, începând cu ora 9.00, pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”.
Abia așteptăm să ne revedem!”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE