ACTUALITATEPolonia | Studenții vor învăța că Uniunea Europeană s-a transformat într-o entitate...

Polonia | Studenții vor învăța că Uniunea Europeană s-a transformat într-o entitate ilegală: „Trebuie să încheiem definitiv propaganda rușinii și să construim o pedagogie a mândriei naționale!”

Autoritățile din Polonia au precizat că studenții vor învăța că Uniunea Europeană a început ca o entitate legală, dar acum s-a transformat într-una ilegală din cauza încălcării propriilor tratate și a cadrelor legale.

Măsura vine în timp ce ministrul educației din Polonia, Przemysław Czarnek, încearcă să reînnoiască sistemul educațional al țării pentru a se concentra mai mult pe mândria națională decât să cultive o „cultură a rușinii”, potrivit unui raport al wnp.pl.

„Noi, polonezii, am dat Europei extrem de multe în multiple domenii. Cunoștințele despre acest subiect sunt limitate și se pare că ar trebui să fie mai răspândite, astfel încât să putem fi mândri că suntem polonezi. Nu ne putem simți mândri dacă nu ne cunoaștem propria istorie”, a declarat ministrul polonez al educației, Przemysław Czarnek, într-un interviu pentru Radio Wrocław.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca parte a noului curriculum, elevii vor afla despre cele mai importante evenimente care au modelat soarta statului polonez modern. Acestea includ: aderarea Poloniei la UE, Tratatul de la Lisabona, funcționarea Poloniei ca parte a UE și evoluția UE „de la o entitate legală la una ilegală”.

„UE este astăzi o entitate ilegală care nu își respectă propriile cadre juridice și putem vedea clar acest lucru. Elevii vor învăța despre acest lucru pentru că trebuie să înțeleagă situația în care ne aflăm în prezent”, a explicat Czarnek.

Remarci despre cunoașterea adevărată a istoriei

Trebuie să încheiem definitiv pedagogia rușinii și, în cele din urmă, să construim o pedagogie a mândriei, la fel cum a făcut fiecare țară normală din Europa și din lume”, a precizat Czarnek. Ministrul a spus că istoria ar trebui prezentată cu adevărat, cu includerea tuturor elementelor istoriei națiunii poloneze, care nu este importantă doar pentru polonezi, ci și pentru toată Europa.

„Fiecare țară normală și fiecare națiune normală se mândrește cu strămoșii și cu realizările lor, la fel și polonezii. Trebuie să punem capăt definitiv pedagogiei rușinii și, în cele din urmă, să construim o pedagogie a mândriei, la fel cum a făcut fiecare țară normală din Europa și din lume”, a spus Czarnek.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul a adăugat că Polonia este un fenomen întrucât este una dintre puținele țări care s-a instalat pe o pedagogie a rușinii timp de 20 de ani sub dictatul liberalului Gazeta Wyborcza. El a explicat că pedagogia mândriei se referă la arătarea a ceea ce este frumos în istoria Poloniei, fără a uita de urât. Cu toate acestea, urâtul nu poate fi subliniat și transformat într-o caracteristică a națiunii poloneze, a subliniat el, potrivit Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...