duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEUngaria va taxa „profitul în exces” al marilor companii pentru a întări...

Ungaria va taxa „profitul în exces” al marilor companii pentru a întări armata și a ține prețurile mici „în vreme de război”

Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei şi marile lanţuri de supermarketuri să plătească la bugetul de stat o mare parte din profiturile lor „în exces”, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Orban a precizat că aceste taxe speciale se vor aplica anul acesta şi anul viitor. Băncile şi companiile care obţin profituri suplimentare în actuala situaţie dificilă în contextul războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor vor trebui să contribuie la finanţarea consolidării armatei ungare şi a plafonării preţurilor la energie pentru populaţie, a indicat el într-un mesaj video pe Facebook.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat angajamentul acestuia de a proteja ”familiile, pensionarii, locurile de muncă şi reducerile de preţuri la utilităţi chiar şi în situaţia de război prelungit” în Ucraina vecină.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Războiul prelungit şi politica de sancţiuni a UE, care „nu arată nicio îmbunătăţire”, vor provoca împreună „creşteri de preţuri drastice”, a explicat Orban, subliniind în continuare că armata ungară trebuie consolidată fără întârziere.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Prin urmare, „le cerem şi ne aşteptăm de la cei care fac profituri în exces în această situaţie de război să ajute oamenii şi să contribuie la cheltuielile de apărare ale ţării”, a concluzionat Viktor Orban, care marţi a declarat starea de urgenţă din cauza conflictului armat din Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Este o traducere incorecta al termenului maghiar extraprofit, de fapt, e vorba de superprofitul, superbeneficiul sau renta goodwill intreprinderilor.

  2. La noi starea de urgență s a făcut in profitul corporațiilor și pe costul poporului.
    La ei starea de urgență s a făcut in profitul statului maghiar și pe costul corporațiilor.

    Ziceti ce vreti, dar Orban a făpcut o mișcare genială. Eurocrații i au cerut să sacrifice poporul pe altarul Ucrainei slăvite. Foame și ger pentru poporul maghiar. Viktor Orban zice: aha, deci e stare de criză ? Bun, dacă e criză și război, activăm Constituția care cere apărarea interesului maghiar. Și atunci ne facem armata din banii corporațiilor voastre, că voi ziceati că e gravă situația, nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate