joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEUngaria sfidează Bruxelles-ul și își apără agricultorii „prin orice mijloace și cu...

Ungaria sfidează Bruxelles-ul și își apără agricultorii „prin orice mijloace și cu orice preț“ în fața cerealelor ucrainene

Ungaria va proteja interesele fermierilor maghiari prin orice mijloace și cu orice preț, chiar dacă Uniunea Europeană nu extinde interdicția UE privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie, a declarat marți la Bruxelles ministrul maghiar al Agriculturii István Nagy, conform Remix News.

„Trebuie să insistăm ca măsura să fie menținută, deoarece nu putem permite reumplerea silozurilor maghiare cu cereale ucrainene”, a subliniat el.

„Măsura trebuie prelungită până după recoltare pentru a face loc propriei recolte. Dacă nu sosesc cereale ucrainene în țară, va fi loc pentru cele ungurești”, a spus Nagy.

El a spus că porturile de la Marea Neagră sunt închise, iar prelungirea acordului de cereale a eșuat, ceea ce înseamnă că partea rusă nu va fi de acord cu tranzitul de cereale pe mare.

Dacă cele 40 de milioane de tone de cereale ucrainene vor ajunge pe piața internă a UE, agricultura tradițională europeană se va prăbuși, a avertizat el.

Ungaria propune extinderea interdicției

„Prin urmare propunem ca UE să prelungească moratoriul cel puțin până la sfârșitul anului”, a spus ministrul jurnaliștilor, adăugând că Ungaria a mai propus ca UE să acorde subvenții pentru taxele de tranzit transporturilor de cereale ucrainene pentru a se asigura că acestea pot ajunge pe piețe tradiționale din Europa.

„Nu îngreunați piețele interne ale Uniunii Europene, ci ajungeți acolo unde lipsa acestora este foarte periculoasă, deoarece foametea ar putea crea un val de migrație care ar pune din nou presiune asupra economiei Uniunii Europene și se vor crea alte probleme foarte dificile”, a adăugat el.

„Dacă vrem să ajutăm, dacă vrem cu adevărat să servim scopurilor umanitare, trebuie să fim capabili să ajutăm fermierii ucraineni, să ajutăm statul ucrainean și să ajutăm toate statele membre ale Uniunii Europene, toate în același timp, scutindu-i de perturbatiile pietei. În acest fel, putem ajuta și acele țări care au mare nevoie de alimente”, a spus Nagy.

Reducerea generală a pesticidelor din UE este greșită

În ceea ce privește scăderea utilizării pesticidelor, ministrul agriculturii a spus că Ungaria este de acord că utilizarea pesticidelor ar trebui redusă, deoarece este important pentru sănătate și calitatea alimentelor. Cu toate acestea, el nu este de acord cu propunerea ca toate statele membre să își reducă utilizarea cu 50%.

„Nu este acceptabil ca o țară care folosește de trei ori mai multe pesticide decât Ungaria să reducă utilizarea acestor produse cu 50%. Ungaria și-a redus la jumătate utilizarea pesticidelor când a aderat la Uniunea Europeană. Este imposibil să-l înjumătățim din nou”, a explicat Nagy.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Un bun exemplu de articol citit, care nu vrea să-ți spună nimic esențial.

    Să înțelegem că situația este dictată de război. Deci înainte de război exporturile către UE or fi fost (considerabil) mai mici. Iar acum de ce nu pot fi produsele agricole ucrainene merge mai departe în lume (precum înainte), după ce ajung în UE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate