luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUn om de afaceri român a răbufnit împotriva tratamentului preferențial aplicat de...

Un om de afaceri român a răbufnit împotriva tratamentului preferențial aplicat de Guvern multinaționalelor: Fură șansa românilor de a dezvolta propriile corporații, în loc să fie slugi la alții!

Cristian Onețiu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri români, s-a arătat revoltat de faptul că Guvernul României ar favoriza multinaționalele.  El a vorbit de concurența neloială pe care o fac corporațiile oamenilor de afaceri locali, sub privirile aprobatoare ale executivului.

El a spus că aceste corporații plătesc taxe mai mici decât companiile românești, ceea ce le oferă străinilor un avantaj considerabil.

„Apropo de concurența neloială, așa cum și corporația care vine și nu plătește taxe își permite să plătească cu 50% mai mult un angajat și noi, ca și antreprenori locali, nu mai putem să-i angajăm, pentru că noi trebuie să plătim taxe pentru ei.

Uită-te la declarațiile pe care le au anumite corporații și beneficiile pe care le semnează statul cu ei! – ‘Vino doar aici, că eu îți dau beneficiile astea! Beneficiile respective ți le dau și au un avantaj competitiv în piața forței de muncă’.

Deci tu dacă nu-mi plătești mie ca stat anumite taxe, dar cel care e aici local trebuie să mi le plătească, e clar că tu ai bugetul ăla pentru a a plăti mai bine oamenii, furnizorii and ‘so on’ și atunci, cu cine vrea să lucreze angajatul, cu mine sau cu tine? Cu tine!”, a spus Onețiu, într-un interviu.

Omul de afaceri a scris că tratamentul preferențial al Guvernului pentru corporații ia șansa românilor de a-și dezvolta propriile afaceri. Afirmațiile sale vin în contextul apariției în spațiul public a informațiilor conform cărora, multe multinaționale declară profit zero sau minuscul în România, pentru a evita plata impozitelor.

„Am fost întrebat într-un interviu:

– Cât de mult urâți multinaționalele?
România nu a putut să creeze o pătură antreprenorială mare, majoră care să se extindă peste tot.

Și atunci, relația mea cu corporațiile, pe de o parte e că am gustat gustul ăsta 4 ani de zile de armată… Am un gust amar pentru că trebuie să asculți pe cineva care de obicei este peste tine și nu neapărat e mai bun decât tine.

Și doi, am amărăciunea asta că, de multe ori fură șansa asta a românilor să dezvolte ei corporații de aici și nu să fie slugi la alții!”, a explicat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. e adevarat ca sunt avantajati strainii dar nici romanii nu stiu sa faca mare lucru de capul lor. Eu am lucrat si cu sefi straini si cu romani si ii prefer pe cei din vest. Stiu de la parintii mei cum era sa lucrezi pt romani in vremea comunismului, nu e nicio bucurie. Romanul cand ajunge sef e ca scroafa urcata in copac. Mai e o specie, prin fimele straine care pun sefi romani, astia te subjuga cel mai rau ca sa iasa ei bine in fata strainilor, libidinosi grupa mare..Firmele astea straine ne-au adus mult know-how, ati vazut ce priceputi sunt romanii care au lucrat prin vest. Sigur, e bine sa fie un echilibru ca altfel si-o iau si ei in cap dar n-as vrea sa fie dati afara din tara, mi-e groaza sa ajung sa lucrez iar la patron roman.

  2. Securistii din psd nu mai pot sa tina romanii sclavi pe salarii minime pe economie datorita concurentei pe piata muncii facute de angajatorii straini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate