ACTUALITATEUPDATE: Protestatarii au blocat, peste 3 ore, Piața Universității / După 32...

UPDATE: Protestatarii au blocat, peste 3 ore, Piața Universității / După 32 de ani, se întoarce BARICADA de la Inter VIDEO

ACTUALIZARE 23:20 După mai bine de trei ore de proteste, oamenii continuă să ocupe Piața Universității.

Protestatarii s-au strâns în jurul orei 20:00, inițial pe trotuarul de lângă Fântână, dar apoi, strângându-se câteva sute de persoane, au ocupat partea carosabilă.

Manifestanţii au pătruns pe carosabil şi au blocat traficul rutier în zonă, flutură steaguri tricolore şi poartă pancarte cu mesaje precum: ‘Libertate fără certificate’, ‘OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii – n.r.) afară din ţară’. De asemenea, ei strigă: ‘Nu cedăm, nu ne vaccinăm’, ‘Unica soluţie, încă o revoluţie’, ‘Libertate’.

Interesant este că ora de „stingere” anunțată de autorități este 22:00, deci deja au reușit să sfideze restricțiile impuse de autorități. Interesant este că Jandarmeria asistă pasiv la evenimente.

În Piață a apărut și George Simion, la un moment dat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un anunț care circulă pe rețelele de socializare informează că joi, 28 octombrie, de la ora 20:00, se va forma o baricadă, în zona Hotelului Intercontinental, pentru a protesta împotriva „dictaturii și tiraniei”. Mai precis a obligativității certificatului verde.

Organizatorii spun în anunț că vor protesta astfel, în fiecare joi.

„Romanii ies in strada impotriva tiraniei!
In fiecare Joi, la ora 20.
Vom da jos acesti tirani, tot pana la Craciun!
In Bucuresti, Baricada o vom reusi, pana la urma, la Inter!
8 seara inseamna 1h inainte de inchiderea magazinelor si 2h inainte de bagarea la cotet a majoritatii populatiei de catre arafat!
Fara scena
Fara vorbitori
Doar cu hotarare si cu vointa de libertate fratilor!”, sună anunțul care circulă pe facebook.

Reamintim că în 1989, unul dintre punctele de rezistență împotriva represiunii ceaușiste a fost în zona Intercontinental, unde protestatarii au format o baricadă.

Asupra „Baricadei de la Inter” s-a tras de către Armată și celelalte forțe de represiune, rezultând zeci de morți și sute de răniți.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate