ACTUALITATEVIDEO | Un grup de tineri a făcut un film scurtmetraj despre...

VIDEO | Un grup de tineri a făcut un film scurtmetraj despre Serbarea de la Putna din 1871. Regia, Diana Paul

Momente de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni din 1871 sunt reprezentate cinematografic în filmul artistic „Începutul unui ideal”, realizat la inițiativa unor tineri participanți la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”.

Trailer-ul filmului a fost publicat în data de 5 august și poate fi urmărit mai jos.

Filmul urmărește să expună, pe scurt, povestea organizatorilor Serbării de la Putna din 1871 și a Congresului Studențesc – evenimente care au marcat prima întrunire a tinerilor români de pretutindeni.

Regizorul este Diana Paul, filmarea și montajul sunt realizate de către Ovidiu Ciobanu și Cristian Țuglea, luminile au fost asigurate de Radu Afloarei, machiajul a fost contribuția Mariei Florea, iar costumele au fost oferite de Ateneul Național din Iași.

Scurtmetrajul durează 40 de minute și este filmat la Mănăstirea Putna. Tinerii sunt amatori și nu au dispus de un buget pentru realizarea acestui film.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...