joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEInterviu Diana Paul, tânăra care a avut curaj să vorbească despre libertate:...

Interviu Diana Paul, tânăra care a avut curaj să vorbească despre libertate: În momentul în care știi cine ești, ca individ și ca popor, îți știi și traiectoria și destinul

Săptămâna trecută, un clip al unei tinere care vorbește despre ce înseamnă vaccinul pentru ea a devenit viral pe internetul românesc.

Numele tinerei care l-a realizat este Diana Paul, iar R3media a vrut să afle mai multe despre povestea ei.

Diana a studiat în Marea Britanie, dar la un moment dat a decis că locul ei este acasă.  Mai multe, ne va spune chiar ea.

R3media:Diana, bine-ai venit pe platforma R3media. Dar hai să începem cu începutul. Cine ești și care sunt valorile tale?

Numele meu este Diana Paul, am 19 ani și sunt din Cluj-Napoca.Dacă ar fi să aleg valorile mele definitorii, aș spune că sunt credința și iubirea de Patrie. Deși credința am trăit-o de mult timp, iubirea de Patrie am descoperit anul trecut, când încă eu locuiam în Anglia, la Londra și mi-am dat seama că locul meu nu este acolo.

După un an în care am cercetat și am găsit răspunsuri, am hotărât să ne repatriem. Ne-am întors pentru a investi în țară și a fi alături de frații noștri români.

R3media: Te gândești în viitor poate să pleci din țară din nou sau să cauți alte oportunități în afara țării? Sau ai decis că gata, ai revenit în România și nu mai pleci de-aici?

Dacă acum patru ani aș fi spus că „Vreau să plec și să nu mă mai întorc înapoi”, după trei ani și jumătate de stat în străinătate vreau să spun că vreau în țara mea și nu mai vreau să plec niciodată, cel puțin nu pentru a locui acolo. Locul meu nu este acolo, locul meu este aici. Aici este țara mea și am descoperit cât de frumoasă este tradiția românească, cultura românească, poporul român și tot ceea ce ne înconjoară pe acest tărâm de la Nistru pân la Tisa.

MESAJ PENTRU GENERAȚIA Z: Iubiți-vă Patria pentru că noi suntem speranța României

R3media: Dacă ți-ai găsit aici locul și te identifici cu oamenii, mă gândesc că probabil ți-ai găsit și menirea. Ai putea să ne spui care-i menirea ta, care-i scopul tău în cele din urmă?

Scopul meu îl decide Dumnezeu, dar cu înțelegerea pe care o am acum este să investesc în tinerii acestei generații. Și eu sunt tânără de altfel, dar am început să-mi dau seama de anumite lucruri și vreau să le împărtășesc cu cât mai multă lume. Și să educ tinerii prin ce știu eu, cât știu eu – bineînțeles am și eu multe de învățat, dar cu siguranță putem crește și face România frumoasă. Putem să ajutăm România să-și găsească identitatea națională.

R3media: Că tot spuneai de România frumoasă, cum vezi tu România prezentului?

România prezentului trăiește o criză identitară: românii nu-și cunosc identitatea, nu știu cine sunt. Am fost ai tuturor și ai nimănui și văd că este o căutare permanentă. Încet-încet observ că lumea iese la suprafață: cu idei, cu lucruri îndrăznețe, lucruri care aduc schimbare.

R3media: În procesul ăsta al tău de căutare și regăsire, ai sau ai avut anumite persoane care te inspiră, ai niște repere în munca ta de zi cu zi?

Reperul meu constant este Iisus Hristos. Altfel de repere pot să spun, personalități ale culturii românești, de care nu mi-am dat seama înainte că ar putea avea o așa mare influență asupra mea. Dar deocamdată rămân la Iisus Hristos.

R3media: O să începem așa gradual. Unde te vezi, peste 5 ani?

Peste 5 ani mă văd luptând pentru România.

R3media: Peste 10 ani?

Luptând pentru România.

R3media: Iar peste 30 de ani?

Obținând victoria! Adică de a reînvia România și de o aduce la acel stadiu pe care și-l merita demult și de a ne înțelege identitatea națională. Pentru că tot ce se întâmplă acum în jurul nostru este din cauza unei lipse de identitate.

Poate spun prea mult cuvântul „identitate”, dar în momentul în care știi cine ești, ca individ și ca popor, îți știi și traiectoria și destinul și altcumva funcționează lucrurile din jurul tău.

R3media: Ai idee cum vei face ca aceste lucruri să se întâmple…Ai vreun plan prin care o să readuci României identitatea pierdută sau încă ești în căutare…

Ceea ce pot face eu în momentul de față este să mă educ pe mine și să împart informația pe care o obțin, cu alte persoane. Iar în timp, noi planuri vor fi formate și vor lua o anvergură mai mare.

R3media: George Enescu spunea că își slujește țara cu pana, vioara și bagheta. Tu, acum, la 19 ani, cu ce consideri că-ți slujești țara?

Cu sufletul.

R3media: Cum știm și cum știe și publicul nostru, ai un canal de YouTube, în care abordezi teme mai mult sau mai puțin controversate, atât legate de identitate și de România în general. Care este scopul tău?

Acest aspect face parte dintr-un plan mai mare. Atât pot eu în momentul de față. M-am gândit: ce pot eu, practic, să fac? Acesta a fost lucrul care mi-a venit în minte. Și pas cu pas cred că se va extinde. Este vorba despre educație, despre informare, în momentul de față.

R3media: Ce mesaj ai transmite generației tale?

Luptați pentru identitatea națională, iubiți-vă Patria pentru că noi suntem speranța României. E tot ce i-a mai rămas, așa că haideți să facem România măreață, împreună!

R3media: Mulțumim Diana, ne-am bucurat să te avem alături de noi în această zi frumoasă.

Mulțumesc și eu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Minunat, Diana! Mai suntem mulți care simtim la fel și care avem nevoie și de o voce energica și de un suflu proaspăt. Îți suntem alături si suntem împreuna mai puternici intr-o Românie frumoasa unde Dumnezeu este atotprezent. Iisus Hristos biruiește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE