vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATESe întoarce sparanghelul? Raluca Turcan: În jur de 270.000 de români...

Se întoarce sparanghelul? Raluca Turcan: În jur de 270.000 de români vor merge să muncească în Germania

Ministrul Muncii și protecției sociale, Raluca Turcan, a vorbit despre românii care, anul acesta, vor merge să lucreze în Germania și modul în care Ministerul se va ocupa de buna respectare a drepturilor și condițiilor de muncă de către autoritățile nemțești.

„Se estimează că, anul acesta, în jur de 270.000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupați să oferim pentru fiecare dintre aceștia garanția că drepturile le vor fi respectate și că vor avea condiții de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuției pe care l-am purtat ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.

Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german pașii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informați, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituțiile care țin de Ministerul Muncii, dar și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Transporturilor. Am vorbit, de asemenea, despre modificările legislative pe care le pregătim pentru a-i proteja pe românii care merg la lucru în străinătate, prin actul normativ care urmează să fie adoptat în ședința de Guvern, săptămâna viitoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu și eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilitățile care au existat în trecut în relația cu lucrătorii români.

Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecția în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea și folosirea agenților de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecțiilor în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Sunt luate în calcul, pentru perioada următoare, și alte prevederi importante în ceea ce privește asigurările de sănătate ale lucrătorilor, precum și alte măsuri suplimentare de protecție.

Vom continua colaborarea dintre țările noastre, în această privință și i-am adresat deja ministrului german invitația de a vizita Romania, pentru a avea discuții mai aplicate privind cooperarea bilaterală româno-germană“, a scris ministrul Muncii pe pagina de Facebook.

În urmă cu un an, atunci când Raluca Turcan era viceprim-ministru în Guvernul Ludovic Orban, sute de muncitori români au fost trimiși la cules de sparanghel în Germania, chiar dacă era carantină și circulația pe timpul nopții era interzisă. Ulterior, au apărut imagini în care aceștia erau filmați muncind și trăind în condiții vitrege, fiind înghesuiți câte 5-6 într-o cameră.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Operațiunea inchideți România, blocați afacerile prin teroare și apoi exportați oamenii infometați la muncă in Germania!

    Semnat: Iohannis, reprezentantul in teritoriul al cancelariului Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE