ACTUALITATESe întoarce sparanghelul? Raluca Turcan: În jur de 270.000 de români...

Se întoarce sparanghelul? Raluca Turcan: În jur de 270.000 de români vor merge să muncească în Germania

Ministrul Muncii și protecției sociale, Raluca Turcan, a vorbit despre românii care, anul acesta, vor merge să lucreze în Germania și modul în care Ministerul se va ocupa de buna respectare a drepturilor și condițiilor de muncă de către autoritățile nemțești.

„Se estimează că, anul acesta, în jur de 270.000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupați să oferim pentru fiecare dintre aceștia garanția că drepturile le vor fi respectate și că vor avea condiții de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuției pe care l-am purtat ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.

Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german pașii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informați, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituțiile care țin de Ministerul Muncii, dar și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Transporturilor. Am vorbit, de asemenea, despre modificările legislative pe care le pregătim pentru a-i proteja pe românii care merg la lucru în străinătate, prin actul normativ care urmează să fie adoptat în ședința de Guvern, săptămâna viitoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu și eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilitățile care au existat în trecut în relația cu lucrătorii români.

Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecția în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea și folosirea agenților de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecțiilor în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Sunt luate în calcul, pentru perioada următoare, și alte prevederi importante în ceea ce privește asigurările de sănătate ale lucrătorilor, precum și alte măsuri suplimentare de protecție.

Vom continua colaborarea dintre țările noastre, în această privință și i-am adresat deja ministrului german invitația de a vizita Romania, pentru a avea discuții mai aplicate privind cooperarea bilaterală româno-germană“, a scris ministrul Muncii pe pagina de Facebook.

În urmă cu un an, atunci când Raluca Turcan era viceprim-ministru în Guvernul Ludovic Orban, sute de muncitori români au fost trimiși la cules de sparanghel în Germania, chiar dacă era carantină și circulația pe timpul nopții era interzisă. Ulterior, au apărut imagini în care aceștia erau filmați muncind și trăind în condiții vitrege, fiind înghesuiți câte 5-6 într-o cameră.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...