Cercetătorii au descoperit că ar putea exista o legătură între numărul de ore pe care le dormi pe noapte și riscul de a face infarct miocardic, potrivit Antena 1.
Revizuirea a fost publicată recent în Clinical Cardiology și a examinat modul în care insomnia crește riscul de apariție a unui atac de cord.
Astfel, persoanele cu insomnie prezintă un risc cuc 69% mai mare de a face un atac de cord, iar oamenii de știință sugerează că aceasta ar trebui să fie abordată ca un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Insomnia este asociată cu o deteriorare a calității vieții, de la oboseală, schimbări de dispoziție și atenție scăzută. Există studii care sugerează că insomnia este asociată cu factorii de risc cardiovascular și metabolic, cum ar fi hipertensiunea arterială, atacul de cord și diabetul”, explică dr. Harneet Walia, directoarea unei clinici de somnologie, pentru publicația menționată.
Probleme și dacă dormi prea mult
Dr. Kelsie M. Full, de la Universitatea Vanderbilt, principalul autor al studiului, a remarcat că studiul a urmărit atât oameni care au dormit adesea mai puțin, cât și pe cei care dorm mai mult decât de obicei și nu au găsit nicio diferență în indicatorii de ateroscleroză, conform Medical News Today.
NIHTrusted recomandă ca toți adulții să doarmă între șapte și nouă ore în fiecare zi.
Conform medicului José M. Ordovás, de la Universitatea Tufts, care nu a fost implicat în studiu, atât o durată scurtă de somn, mai mică de 7 ore pe noapte, cât și o durată mai lungă de 9 ore pe noapte, au fost ambele asociate cu un risc crescut de BCV (boli cardio-vasculare).
„Ceea ce este interesant la acest studiu este că autorii au mers dincolo de calitatea somnului și au investigat regularitatea somnului”, a spus cardiologul Hoang Nguyen.
„Mi se pare interesantă această parte, deoarece deschide o multitudine de întrebări cu privire la motivele care stau la baza acestui lucru și are implicații asupra posibilelor intervenții din punctul de vedere al furnizorului de asistență medicală pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.”
„Abordarea problemelor de somn”, a spus dr. Ordovás, „și promovarea obiceiurilor de somn sănătoase pot ajuta la reducerea riscului de BCV prin reducerea inflamației, a stresului oxidativ și a altor factori de risc asociați cu tulburările de somn”.
În ultimii doi ani au existat numeroase cazuri de morți subite și infarcturi la persoane tinere, dar autoritățile și mass-media oficială nu a făcut nicio conexiune între acestea și vaccinarea Covid-19, deși există studii care au confirmat legătura.
O listă cu aceste cazuri, găsiți aici.
Comunicarea oficială a pus aceste decese pe baza altor obiceiuri, precum consumul de suc natural, anumite diete sau de suplimentele naturiste. De asemenea, s-a spus și că de vină pentru morțile subite este încălzirea globală.
Specialistii astia care apar de vreo 3 ani ca ciupercile dupa ploaie ar trebui sa se ocupe de lucruri concrete. Adica de vaccin si de repercursiunile lui. Ca de povesti “vanatoresti” medico-politico-globaliste sunt satul. Toate studile de acum sunt finantate de cineva. Adica ele nu sunt independente. Daca cineva crede ca studiile care apar acum in presa sunt adevarate inseamna ca are o problema la “mansarda”! Hai sictir mai eroi trombonisti in alb.