vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATETop 10 măsuri electorale

Top 10 măsuri electorale

În pragul alegerilor parlamentare, Guvernul României s-a grăbit să anunțe o serie de măsuri, de la redeschiderea piețelor, la compensarea pierderilor suferite de industria HoReCa sau înființarea Muzeului Ororilor Comunismului.

Din cele zece măsuri prezentate în cele ce urmează, șapte au fost aprobate în ședința de Guvern de vineri.

1.Redeschiderea piețelor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că piețele vor fi redeschise la sfârșitul acestei săptămâni, decizia fiind luată, susține președintele, în contextul în care numărul persoanelor infectate a scăzut semnificativ. Detalii aici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

2.Bani pentru HoReCa

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern de vineri, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Detalii aici.

3.Burse elevi

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri Hotărârea prin care se stabileşte la 100 de lei cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 – 2021. Detalii aici.

4.Muzeul ororilor comunismului

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Muzeului Ororilor Comunismului în România, instituţie publică de importanţă naţională, în subordinea Ministerului Culturii. Detalii aici.

  1. Investiții școli

Ministerul Educaţiei anunţă că Guvernul a aprobat, vineri, investiţii de peste 124 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii şcolare. Detalii aici.

  1. Recepție Stadion Arc de Triumf

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la demararea recepţiei stadionului, care a fost refăcut printr-un proiect realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Detalii aici.

  1. Perdele forestiere

Guvernul a aprobat vineri alocarea a peste 6,6 milioane lei pentru înfiinţarea unor perdele forestiere de protecţie a Autostrăzii A2, judeţele Călăraşi şi Ialomiţa şi DN 2B, judeţul Brăila, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Detalii aici.

  1. Lansare Strategie națională de vaccinare

Medicul Gheorghiță a anunțat că vaccinarea populației se va face în centre de vaccinare, urmând să existe circa 900 de astfel de centre la nivelul întregii țări. Detalii aici.

  1. Slujbe în interiorul bisericilor

Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult. Detalii aici.

10.Bani artiști

Peste 90 de artiști români, printre care Delia, Loredana, Ștefan Bănică sau Tudor Chirilă, au cerut includerea artiştilor în schema de ajutor de stat destinată sprijinirii sectorului cultural, care va beneficia, după cum a anunțat premierul Turcan, de o finanțare de circa 100 de milioane de euro. Detalii aici.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE