miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEClaudiu Târziu, avertisment puternic: Printr-o așa-zisă Strategie Națională, Guvernul forțează, de fapt,...

Claudiu Târziu, avertisment puternic: Printr-o așa-zisă Strategie Națională, Guvernul forțează, de fapt, vaccinarea OBLIGATORIE a românilor

Strategia Națională de Vaccinare, în forma lansată în dezbatere publică de către Ministerul Sănătății, constituie un atentat teribil la drepturile și libertățile fundamentale ale românilor, avertizează senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și candidat al partidului la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Potrivit acestuia, impunerea obligativității vaccinării va avea consecințe dintre cele mai grave asupra societății românești.

„Dreptul fundamental la sănătate nu poate fi condiționat de un act medical voluntar, așa cum este și ar trebui să rămână vaccinarea. În loc să fie preocupat de a asigura, în unitățile spitalicești, parametrii firești de funcționare și de a acoperi necesarul – aflat la cota de avarie – al cadrelor medicale, Ministerul Sănătății alocă fonduri uriașe pentru a «combate reticența și dezinteresul populației față de vaccinuri» și pentru a-i constrânge, de fapt, pe români să se vaccineze, indiferent de voința fiecăruia și ignorând efectele pe care le-ar putea avea asupra sănătății proprii”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, senatorul Claudiu Târziu.

Totodată, Claudiu Târziu îi solicită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să explice opiniei publice care este înțelesul concret al următoarelor sintagme, preluate din Strategia de Vaccinare: recuperarea la vaccinare pentru grupuri și persoane vulnerabile, identificarea grupurilor ezitante la vaccinare, catagrafierea grupurilor insuficient vaccinate, campanii pentru care a fost anunțată alocarea a zeci de milioane de lei.

Domnule ministru, îi veți urmări și ridica din case pe cei care refuză actul BENEVOL al vaccinării?”, întreabă Claudiu Târziu.

„Având direcțiile clare trasate de OMS, dl. Rafila pare să profite de faptul că majoritatea românilor se află în vacanță, pentru a forța implementarea unui plan care poate avea efecte vătămătoare, atât din punct de vedere al sănătății publice și individuale, cât și al drepturilor și libertăților noastre esențiale.

Noi nu suntem împotriva vaccinării în sine și a introducerii pe piață a unor vaccinuri noi, în urma unor studii clinice suficient de elaborate și clare în privința potențialelor efecte secundare, însă respingem vehement constrângerea și manipularea românilor”, a mai completat președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Reamintim că Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică Strategia Națională de Vaccinare pentru perioada 2023-2030, după cum a relatat R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Eu mă întreb dacă acest domn Târziu își mai amintește ceva din propaganda înghițită în școală de … părinții și bunicii săi. Poate îl întreabă totuși cineva.

    • ET: ești cam paralel – nu știi să citești un articol și să te raportezi la fapte și argumente. O dai cu aluzii vagi și numai tu știi ce e in capul tău de troll

  2. Vaccinarea fortata, la gramada, fara teste individuale este crima impotriva umanitatii, e Auschwitz, indiferent ce oracaie trompetele bigpharma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE