vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEStrategia Națională de Vaccinare pentru următorii 7 ani, în DEZBATERE publică. Se...

Strategia Națională de Vaccinare pentru următorii 7 ani, în DEZBATERE publică. Se propune RECUPERAREA pentru anumite tipuri de vaccinuri. Profesorii și preoții, implicați în campanii de informare

Ministerul Sănătății a lansat, marți, 1 august, în dezbatere publică Strategia Națională de Vaccinare în România pentru perioada 2023-2030.

Documentul este disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății.

Strategia de vaccinare are 9 Obiective generale, respectiv

O.G. 1Asigurarea unui cadru de politici și reglementări favorabile pentru încurajarea vaccinării, ca premiză esențială pentru asigurarea dreptului la sănătate.

O.G. 2 Asigurarea accesului universal la vaccinare de-a lungul vieții.

O.G.3 Asigurarea continuității în aprovizionarea cu vaccinuri și utilizarea eficientă a acestora în cadrul Programului Național de Vaccinare.

O.G.4 Îmbunătățirea continuă a sistemelor de monitorizare a siguranței vaccinurilor.

O.G. 5 Consolidarea monitorizării și evaluării Programului Național de  Vaccinare prin analiza datelor din registrul de vaccinare (RENV) precum și a datelor de supraveghere a bolilor prevenibile prin vaccinare.

O.G. 6 Asigurarea de resurse umane suficiente numeric și specializate în domeniul vaccinării pentru toate regiunile.

O.G. 7 Creșterea capacității de supraveghere a bolilor prevenibile prin vaccinare.

 1. G.8 Comunicare pentru creșterea încrederii populației în beneficiile vaccinării, prin parteneriat social sustenabil.

O.G 9 Asigurarea și menținerea unei contribuții importante a României în regiunea Europeană.

Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei vizează, printre altele:

1.Catagrafierea grupurilor și persoanelor nevaccinate sau insuficient vaccinate și implementarea de campanii de recuperare la vaccinare pentru grupuri și persoane vulnerabile. Termen: 2024

Bugetul pentru implementarea acestor măsuri este de 28 de milioane de lei.

2.Realizarea și implementarea de planuri județene de îmbunătățire a acoperirii vaccinale în cadrul PNV. Buget 84 milioane de lei.

3.Actualizarea politicilor naționale și a ghidurilor/procedurilor de recuperare la vaccinare, valorificând abordarea pe parcursul vieții a imunizării cu accent pe vaccinurile împotriva rujeolei-oreionului-rubeolei, pertussis și gripă.

4.Implementarea Planului național de pregătire și răspuns în caz de epidemii și pandemii Buget: 38 milioane de lei

5.Alocarea unui buget de peste 150 de milioane de lei pentru achizitionarea si transporul dozelor de vaccin, plus un stoc de rezervă.

 1. Formarea altor categorii de profesioniști (cadre didactice, asistenți sociali personal cleric) pentru înțelegerea beneficiilor vaccinării și pentru informarea corectă a publicului cu privire la recomandările oficiale.

7.Implementarea sistematică și riguroasă a programului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare. Buget: 350 mil de lei.

8.Realizarea unui program de formare postuniversitară pentru farmaciști privind vaccinarea.

Potrivit Strategiei, măsurarea evoluției implementării strategiei va avea în vedere indicatorii naționali, care trebuie să reflecte țintele OMS și ale Uniunii Europene.

Întărirea programelor naționale de vaccinare este un obiectiv important în Regiunea Europeană OMS și se urmăresc indicatori care măsoară livrarea vaccinuri de calitate și sigure, ratele de acoperire vaccinală mai mare de 95% la vârstele potrivite, calitatea supravegherii boliilor și capacitatea de monitorizare a programelor de vaccinare, răspunsul în caz de epidemii, creșterea cererii pentru vaccinare și îmbunătățirea acceptanței în populație.

Persoanele interesate pot trimite un punct de vedere la datele de contact recomandate de Ministerul Sănătății, respectiv:

Boloagă Claudia, claudia.boloaga@ms.ro, Telefon: 021.30.72.665

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

9 COMENTARII

 1. Toate vaccinurile sunt niște mizerii, de la început, doar că cele de acum din plandemie sunt evident criminale iar adevărul nu mai poate și nici nu se mai încearcă să fie ascuns.
  De plătit, vinovații vor plăti cu siguranță pentru că Justiția Divină nu poate fi nici păcălită, nici coruptă și nici stopată. Dacă și justiția umană va fi la datorie, rămâne de văzut.

 2. Generalizarea indusa prin termenul “anti vaccinisti” este falsa (intentionat sau din prostie). Exista vaccinuri obligatorii bune ( de ex cele din copilarie anti tbc, polio etc) care si-au dovedit eficienta si raportul favorabil beneficiu/riscuri – dar si acolo exista variatii in functie de zona geografica !, exista vaccinuri optionale, exista vaccinuri recomandate doar la anumite categorii de pacienti si cu anumite comorbiditati ( de ex antigripal sau antipneumococic la cei in varsta si cu boli pulmonare sau cardiovasculare de ex), exista vaccinuri recomandate pentru cei care calatoresc in anumite regiuni ale globului si exista si vaccinuri retrase dupa ce s-a dovedit ca raportul risc/beneficiu inclina spre riscuri ( de ex vaccinul anti antrax cu adjuvantul squalene). A fi impotriva vaccinarii obligatorii si in masa (atentie la adjectivul obligatoriu ) cu orice vaccin nou aparut pe piata si impotriva unor boli usoare este o dovada de intelepciune

  • In vaccinuri cu arn mesager au omis cu buna stiinta ceva esential. Ca tehnologia este de fapt arn mesagerModificat…….asta e denumirea corecta. Modificat sintetic pentru eficienta. Este practic cu totul altceva decat arn mesager natural!!! Arn mesager natural invadeaza doar organele tinta si este distrus de sistemul imunitar dupa indeplinirea misiuni iar arn mesager modificat nu poate fi controlat si invadeaza toate organele producand proteina spike la nesfarsit. Mai exact pana cand celulele in care intra sunt surmenate de productia de spike si sunt distruse de sistemul imunitar. Practic celule sanatoase invadate de arn mesager modificat ajung in final sa fie distruse!! Horror!!

 3. Polidin este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino, este un preparat polibacterian, fiind alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene,

  Streptococcus faecalis,
  printre altele.

  -pare vaccin pt. ghei.

 4. Sa implici in promovarea asaziselor vaccinuri profesori si personal clerical?????!!!!! Pai aceste categorii nu au nimic comun cu medicina. Nu au studii si experienta in domeniu. Cum sa promovezi ceva dintr-un domeniu pe care nu il cunosti. Pai daca asa se pune problema inseamna ca trebuie sa implicam medicii in promovarea scolarizarii sau politicienii in promovarea credintei ortodoxe? Adica in loc sa ii lasam pe fiecare sa activeze in zona care se pricepe….ii mutam ca diletanti in alte zone. Pai cum putem crede un nespecialist medical care promoveaza vaccinarea? In ce calitate imi recomanda el inteparea? Probabil ca Rafila si ai lui bat pasul pe loc si acum cauta categorii sociale pe care sa le prosteasca ca sa promoveze interesul gunoaielor care vor sa conduca lumea. Oamenii s-au mai luminat mai tradatorilor de neam si tara!!

 5. Psihopatii nu se vor opri niciodata din a face rau celor din jurul lor. Noi trebuie sa ROEXIT, UEEXIT, OMSEXIT cit mai repede daca vrem sa mai avem viata linistita. Si sa-i trimitem pe acesti psihopati la racoare pe perioada nedeterminata pentru tot raul pe care l-au facut acestui popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate