miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | O statuie a fostului premier conservator al Marii Britanii, Margaret...

VIDEO | O statuie a fostului premier conservator al Marii Britanii, Margaret Thatcher, a fost vandalizată pentru a doua oară cu vopsea roșie și simboluri comuniste

O statuie a fostului premier britanic Margaret Thatcher a fost vandalizată pentru a doua oară de când a fost ridicată în orașul ei natal în urmă cu două săptămâni, cu vopsea roșie vărsată și un simbol comunist vopsit cu spray pe gardurile care înconjoară monumentul.

Actul de vandalism a avut loc în Grantham, Lincolnshire, în seara zilei de 28 mai. Partea din spate a statuii a fost acoperită cu vopsea roșie, iar simbolul secera și ciocanul, reprezentând ideologia comunistă, a fost vopsit cu spray pe gardul din jurul statuii.

Poliția din Lincolnshire a confirmat că incidentul a fost tratat ca daune penale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pe 29 mai: „Chiar înainte de ora 23:15, ieri, am primit rapoarte despre o persoană apărută pe CCTV (camerele de supraveghere) care se plimba suspect în apropierea statuii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ofițerii au mers la fața locului și au descoperit că graffiti-urile au fost vopsite cu spray pe barierele din jurul statuii, dar statuii în sine nu i-a fost cauzată nicio daună.

Acest lucru este tratat ca prejudiciu penal și o anchetă este în desfășurare”, a precizat Poliția.

Memorialul Thatcher a fost instalat în Grantham pe 15 mai. La mai puțin de două ore după aceea, un protestatar a aruncat cu ouă în statuie din spatele unui gard care înconjura memorialul.

Statuia de 300.000 de lire sterline (380.000 de dolari) este situată între două statui existente ale lui Sir Isaac Newton și Frederick Tollemache, în cartierul civic al orașului, conform The Epoch Times.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE