ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu îl critică dur pe Iohannis: A construit la Sibiu...

Prof. Petrișor Peiu îl critică dur pe Iohannis: A construit la Sibiu o statuie a modelului său baronial, odiosul și criminalul genocidar Samuel Brukenthal

Profesorul Petrișor Peiu, fost consilier a doi premieri ai României și analist economic, îl acuză pe președintele Iohannis că garantează „baronimii care asuprește românimea o viață plină de avuții și de nepăsare”.

Prof. Peiu mai spune că Samuel von Brukenthal a fost un „odios, criminal genocidar” și că reprezintă „modelul baronial” pentru Klaus Iohannis.

Acuzațiile profesorului Peiu vin în contextul ridicării la Sibiu, a unei statui dedicate baronului Samuel von Brukenthal. Dezvelirea monumentului s-a făcut în prezența președintelui Iohannis.

„Baronul cel mare, bronzatul și nepăsătorul Klaus Iohannis, garantează baronimii care asuprește românimea o viață plină de avuții și de nepăsare.

Într-un gest de sfidare supremă la adresa națiunii care-i plătește salariul, baronul Iohannis a construit, în centrul Sibiului, o statuie a modelului său baronial, odiosul Samuel von Brukenthal. Brukenthal, cel adulat și de către baroneasa Raluca Turcan, a fost un biet „von” venetic, care a venit aici de nicăieri pentru a fi guvernator asupra unui popor umilit și batjocorit; Brukenthal a fost un criminal genocidar, autorul masacrului împotriva românilor ortodocși din 1784-1785, autorul sentinței de condamnare la moartea cumplită împotriva eroilor naționali Horea, Cloșca și Crișan.

În lumea baronilor, orice este posibil, inclusiv faptul că soțul baronesei Raluca Turcan deține o proprietate împreună cu baronul Chirițoiu. Amintirea vremurilor când ambii îl slujeau pe baronul Petrov…”, a scris Petrișor Peiu pentru Gândul.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate