ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu îl critică dur pe Iohannis: A construit la Sibiu...

Prof. Petrișor Peiu îl critică dur pe Iohannis: A construit la Sibiu o statuie a modelului său baronial, odiosul și criminalul genocidar Samuel Brukenthal

Profesorul Petrișor Peiu, fost consilier a doi premieri ai României și analist economic, îl acuză pe președintele Iohannis că garantează „baronimii care asuprește românimea o viață plină de avuții și de nepăsare”.

Prof. Peiu mai spune că Samuel von Brukenthal a fost un „odios, criminal genocidar” și că reprezintă „modelul baronial” pentru Klaus Iohannis.

Acuzațiile profesorului Peiu vin în contextul ridicării la Sibiu, a unei statui dedicate baronului Samuel von Brukenthal. Dezvelirea monumentului s-a făcut în prezența președintelui Iohannis.

„Baronul cel mare, bronzatul și nepăsătorul Klaus Iohannis, garantează baronimii care asuprește românimea o viață plină de avuții și de nepăsare.

Într-un gest de sfidare supremă la adresa națiunii care-i plătește salariul, baronul Iohannis a construit, în centrul Sibiului, o statuie a modelului său baronial, odiosul Samuel von Brukenthal. Brukenthal, cel adulat și de către baroneasa Raluca Turcan, a fost un biet „von” venetic, care a venit aici de nicăieri pentru a fi guvernator asupra unui popor umilit și batjocorit; Brukenthal a fost un criminal genocidar, autorul masacrului împotriva românilor ortodocși din 1784-1785, autorul sentinței de condamnare la moartea cumplită împotriva eroilor naționali Horea, Cloșca și Crișan.

În lumea baronilor, orice este posibil, inclusiv faptul că soțul baronesei Raluca Turcan deține o proprietate împreună cu baronul Chirițoiu. Amintirea vremurilor când ambii îl slujeau pe baronul Petrov…”, a scris Petrișor Peiu pentru Gândul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...