joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEItalia | Barbari au vandalizat o biserică și au decapitat o statuie...

Italia | Barbari au vandalizat o biserică și au decapitat o statuie a Maicii Domnului

Vandali neidentificați au profanat o biserică catolică din orașul Scandiano, din nordul Italiei, sfărâmând tabernacolul și decapitând statuia Maicii Domnului, a informat presa italiană luni.

Tabernacolul a fost deschis, vasele sacre și alte obiecte liturgice au fost distruse, a dezvăluit publicației Avvenire.

Potrivit Reggionline, episcopul din Reggio Emilia, Guastalla Massimo Camisasca, a oficiat personal o Liturghie specială duminică în biserica vandalizată din Ca ’de Caroli, oferind rugăciuni pentru pocăința făptașilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Episcopul a condamnat ferm incidentul, dar a invitat întreaga comunitate catolică să ierte pe cei responsabili. El a reamintit totuși că un astfel de act de sacrilegiu, din punct de vedere canonic, implică automat excomunicarea dacă autorii erau catolici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comunitatea locală s-a adunat în jurul parohului Quirino Bertoldi, care ar fi fost puternic zdruncinat de vederea bisericii vandalizate. Părintele Bertoldi a postat o fotografie cu statuia deteriorată a Mariei pe pagina sa de Facebook.

Se crede că profanarea a avut loc în noaptea dintre duminică 29 și luni 30 august, dar biserica nu este dotată cu un sistem de supraveghere video și este deschisă doar câteva zile în fiecare săptămână, astfel că vandalismul nu a fost descoperit decât câteva zile mai târziu. .

Potrivit Avvenire, ziarul Conferinței Episcopilor Italieni, se pare că motivul furtului poate fi exclus; având în vedere „furia brutală” a incidentului, este mai probabil ca acesta să provină din ură împotriva Bisericii.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE